Fenerbahçe, Lideri Tek Golle Geçti

Sarılacivertli ekip, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında sahasında ağırladığı lider Medipol Başakşehir'i 10 mağlup etti Fenerbahçe, turunculacivertli takımla sahasında oynadığı 9. maçı da kaybetmedi Fenerbahçe'de Fernandao, penaltı atışından yararlanamadı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında ağırladığı Medipol Başakşehir'i tek golle geçti.

Sarı-lacivertli ekip, Ülker Stadı'nda yapılan maçın 28. dakikasında Ozan Tufan'ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı, bu sonuçla tamamlanırken, ikinci yarıda iki takım da skoru değiştirmeyi başaramadı ve Fenerbahçe, mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 35'e yükseltti ve Medipol Başakşehir ile olan puan farkını 4'e düşürdü. Sarı-lacivertliler, bir maçı eksik Beşiktaş'ın 3, Galatasaray'ın ise 1 puan gerisinde 4. sıradaki yerini korudu.

- Sahasında Medipol Başakşehir'e yine kaybetmedi

Sarı-lacivertli takım, Medipol Başakşehir ile sahasında yaptığı 9. lig maçını da kaybetmedi.

Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir ile Kadıköy'de 9 Süper Lig maçına çıkan Fenerbahçe, arka arkaya 8 müsabakayı kazanırken, 1 maçı berabere tamamladı.

Sarı-lacivertliler, iç saha maçlarında Medipol Başakşehir'e 17 gol atarken, kalesinde sadece 5 gol gördü.

- Fernandao penaltı kaçırdı

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Jose Fernandao, kazanılan penaltı atışından yararlanamadı.

Müsabakanın 72. dakikasında kendi girdiği pozisyonda takımına penaltı kazandıran Fernandao, 74. dakikada penaltıyı kullanmak için topun başına geçti. Brezilyalı golcünün vuruşunda, Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan, soluna gelen topun filelere gitmesine engel oldu.

Öte yandan Fenerbahçe bu sezon 6. kez geldiği penaltı noktasında ilk kez gol çıkaramadı.

- Ozan Tufan'dan 125 gün sonra gol

Fenerbahçe'nin genç orta saha oyuncusu Ozan Tufan, ligde 125 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Medipol Başakşehir maçının 28. dakikasında fileleri havalandırarak takımına galibiyeti getiren Ozan, ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı.

Ligde son golünü 19 Eylül 2016'da yapılan Kasımpaşa karşılaşmasında atan Ozan Tufan, sarı-lacivertli formayla 125 gün sonra gol kaydetti.

- De Souza ve Lens'e itirazdan kart

Fenerbahçe'de Josef de Souza ve Jeremain Lens, maçta yaptıkları itiraz nedeniyle sarı kart gördü.

Hakem Bülent Yıldırım, mücadelenin 4. dakikasında De Souza ve 23. dakikasında ise Lens'i, kararlarına yoğun şekilde itiraz ettikleri için sarı kartla cezalandırdı.

- Taraftarlardan hakeme tepki

Fenerbahçe taraftarlar, karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım'ın verdiği bazı kararlara tepki gösterdi.

Taraftarlar, ayrıca Medipol Başakşehir kalecisi Volkan Babacan'ın bulunduğu yere yabancı madde attı. Kaleci Volkan, bu nedenle aut atışını kullanamazken, tribün önüne gelen Alper Potuk, taraftarlarını yabancı madde atmaması için uyardı.

Kaynak: AA