Minik Milli Tenisçiler Adana'da Belirlendi

TFF 12 Yaş Tenis Milli Takımı Adana’da yapılan müsabakalarla belirlendi.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF), 12 Yaş Tenis Milli Takımı Adana’da yapılan müsabakalar sonucu belirlendi.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübünden (ATDSK) yapılan açıklamaya göre, kulüp kortlarında 24 Aralık'taki eleme maçlarıyla başlayan müsabakalar, final maçlarıyla son buldu.

Türkiye’nin farklı illerinden sporcuların başvurduğu müsabakalar sonucunda puanlarına göre ilk 24 sporcu ana tablo maçları sonucu, 8 kişi de eleme maçları sonunda belirlendi.

Tenis Milli Takım Antrenörleri Hakan Diler ve Cengiz Tan’ın da takip ettiği müsabakaların baş hakemliğini Seyhun Seyhan yaparken, Murat Aslantaş, Tülay Tapcı ve Sebahattin Hayta da gözlemci ve kule hakemi olarak görev aldı.

Maçlar sonunda erkeklerde Bursa'da Cem Atlamış, Ankara'dan Kerem Özlale ve İstanbul'dan Derin Can Atacan, bayanlarda Adana'dan Melisa Ercan, İçel'den Duru Yağmur Durğun Balıkaser'den İzem Elif Ölçer (Balıkesir) Türkiye 12 Yaş Tenis Milli Takımı’na seçildi.

12 Yaş Milli Takım Müsabakaları Turnuva Direktörü Serkan Şenlik, milli takıma giren sporcuları kutladı.

Dünya şampiyonasında takım sporcularına başarılar dileyen Serkan Şenlik, “Çok çekişmeli güzel maçlar izledik. Yaşlarında her biri başarılı, güçlü birer raket olan tenisçilerimize dünya şampiyonasında da başarılar diliyor, ülkemize yeni başarılar getirmelerini temenni ediyorum.” dedi.

12 Yaş Milli Takımı, ilk olarak 27-29 Ocak'ta grup maçları yapacaklar. Grup maçlarında bayanlar İstanbul’da Bulgaristan, Gürcistan, Hollanda, Sırbistan ve Ukrayna takımları ile karşılaşacak. Erkekler grup maçları ise Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak. Erkeklerin grup maçlarında Türkiye Milli Takımı’nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Fransa, Macaristan, Portekiz ve Slovakya takımları yer alacak.

Kaynak: AA