Kurtik Kayak Merkezi Projesi İçin Hazırlıklar Sürüyor

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Polat: 'Gerekli fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra proje birimimiz tarafından Kurtik Kayak Merkezi Projesi hazırlanacak. Yeterli finansmanın sağlanması için çalışma başlatacağız'

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kurtik Kayak merkezi Projesi için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, fizibilite çalışmalarının ardından projenin hazır hale getirilerek, finansman arayışına gireceklerini bildirdi.

Kayaklı Koşu Milli Takım Başantrenörü Sabahattin Oğlago, Kayak İl Temsilcisi Aydın Koçlardan ile MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Polat'ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Polat, Oğlago ve Kaçarlardan'a üniversite tarafından hazırlıkları devam eden Kurtik Kayak Merkezi Projesi hakkında bilgi verdi.

Muş'un kış turizminden hak ettiği payı alabilmesi ve yeterli dinamiklere sahip olması gerektiğini belirten Polat, 'Gerekli fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra proje birimimiz tarafından Kurtik Kayak Merkezi Projesi hazırlanacak. Yeterli finansmanın sağlanması için çalışma başlatacağız.' diye konuştu.

Oğlago da Muş'ta kış sporlarında en büyük sorunun kayak tesislerinin yetersizliğinden kaynaklandığını, bu noktada Kurtik Kayak Merkezi'nin açılmasıyla sorununun büyük ölçüde giderileceğini ifade ederek, 'Muş, kayakta Türkiye'de en başarılı iller arasında. Muş'un kaderini değiştirecek Kurtik Kayak Merkezi projesinin bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor.' dedi.

Ziyarette MŞÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Kaynar'ın da hazır bulundu.

Kaynak: AA