Genç Milliler Gelecek Adına Umut Verdi

Genç milli sporcular, uluslararası organizasyonlarda başarılı sonuçlara imza attı Türkiye, Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nda hem erkekler hem de kadınlarda gümüş madalya kazandı 21 Yaş Altı Erkekler Hokey Milli Takımı, Avrupa Salon Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu Avrupa şampiyonu olan 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım, tarihi bir başarı elde etti Milli tenisçi Ergi Kırkın, dünya gençler sıralamasında 25'inci basamağa yükseldi.

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye, uluslararası spor organizasyonlarında son dönemde gençlerde önemli başarılar elde etti.

Genç milli sporcuların elde ettiği dereceler gelecek adına umut verdi. Özellikle Türkiye'nin arzu edilen seviyede olmadığı kış sporlarında alınan başarılı sonuçlar yüzleri güldürdü.

Türkiye, Dünya Gençler Curling Şampiyonası'nda hem erkekler hem de kadınlarda gümüş madalya kazandı.

İsveç'in ev sahipliğindeki şampiyonada Genç Erkek Milli Takımı, finalde Çin'e 5-2 yenilerek ikinci sırayı aldı. Genç Kadın Milli Takımı ise İskoçya'ya 7-4'lük skorla kaybetmesine karşın gümüş madalyanın sahibi oldu.

Buz pateninde Short Track Danubia Serisi Panonia Open Yarışması'nda da genç A erkekler kategorisinde piste çıkan Burak Akar, genel sıralamada 3. oldu ve bronz madalyaya uzandı.

- Hokeyde Avrupa şampiyonluğu

21 Yaş Altı Erkekler Avrupa Salon Hokey Şampiyonası'nda Tükiye, namağlup şampiyon oldu.

Slovenya'da düzenlenen organizasyonda İtalya, Norveç, Slovakya, Galler ve ev sahibi ülkeyi yenen milliler, Ukrayna ile berabere kalarak 16 puanla şampiyonluğa ulaştı.

- Eskrimde bronz madalya

Eskrimde Genç Milli Kılıç Takımı, Macaristan'da düzenlenen Dünya Kupası'nda üçüncü sırayı aldı.

İbrahim Ahmet Acar, Mehmet Fatih Ant, Alp Ege Koç, Aylin Çakır, Fatma Zehra Köse ve Deniz Selin Ünlüdağ'dan oluşan Genç Milli Kılıç Takımı, Rusya ile yaptığı üçüncülük maçından 40-38 galip ayrıldı.

- Basketbolda tarihi başarı

22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan tarihi bir başarıyla döndü.

Udine kentinde düzenlenen şampiyonada finalde İngiltere ile karşılaşan ay-yıldızlı ekip, parkeden 53-38 galip ayrılarak Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye, haziranda Kanada'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'na katılım hakkı da elde etti.

- Halterde 22 madalya

Milli sporcular, Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda bir altın, 13 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 22 madalya kazandı.

İsrail'in Eilat kentinde 33 ülkeden 336 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonda Türkiye, gençler kategorisinde genel klasmanda erkekler ve bayanlarda ikinci sırayı aldı.

Türkiye, 23 yaş altı kategorisinde ise erkeklerde 3'üncü, bayanlarda 4'üncü sırayı elde etti.

- Genç tenisçi dünya 25 numarası

Milli tenisçi Ergi Kırkın, dünya gençler sıralamasında 25'inci basamağa yükseldi.

Ergin, bu derecesiyle Türkiye'nin erkeklerdeki klasman rekorunun da sahibi oldu.

Dünya gençler sıralamasında erkeklerde ilk 100'de Ergi'nin dışında 2 Türk tenisçi daha yer aldı. Milli tenisçilerden Kaya Göre klasmanın 56'ncı, Yankı Erel de 62'nci basamağında yer buldu.

- Kürsünün bir adım uzağında kaldılar

Dans sporlarında Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Taha Batu Coşar-Oleksandra Shanko çifti, 4'üncü oldu.

Genç milliler, Dünya Şampiyonası'nda kürsünün bir adım uzağında kalsa da gelecek adına beklentileri artırdı.

Kaynak: AA