Futbol Açıklaması 2017 Mercedes-Benz Ege Kupası

İzmir ve Aydın'da 1621 Ocak tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda, son şampiyon Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Karadağ, Slovakya, Ukrayna ve Yunanistan mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 16 yaş altı milli takımların katılımıyla düzenlenecek Mercedes-Benz Ege Kupası, 16-21 Ocak tarihlerinde İzmir ve Aydın'da yapılacak.

Bu yıl 18'incisi düzenlenecek kupada son şampiyon Türkiye'nin yanı sıra Kosova, Karadağ, Slovakya, Ukrayna ve Yunanistan ekipleri mücadele verecek. İki ildeki toplam 4 statta gerçekleştirilecek organizasyonda maçlar 16 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

A Grubu'nda Türkiye, Kosova ve Slovakya, B Grubu'nda ise Ukrayna, Yunanistan ve Karadağ'ın mücadele vereceği kupanın finali, 21 Ocak Cumartesi günü Aydın Adnan Menderes Stadı’nda oynanacak.

Türkiye 16 Yaş Altı Milli Takımı, pazartesi günü Kuşadası Özer Türk Stadı'nda Kosova, salı günü ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sahası'nda Slovakya ile karşılaşacak.

16 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Ceylan, yaptığı açıklamada, hedeflerinin yine şampiyonluk olduğunu belirterek, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade etti.

Ceylan, maçlara futbolseverleri davet ederek, 'Yarının A Milli Takım forması giyecek oyuncularını bugünden izlemek isteyenleri Ege Kupası'na bekliyoruz. Gerçekten çok heyecanlı ve zevkli maçlar olacak. Futbolseverler, gençlerimizi izlemekten büyük keyif alacaklar.' ifadelerini kullandı.

16 Yaş Milli Takım Kaptanı Ali Yavuz Kol ise rakiplerini iyi tanıdıklarını ve onlardan daha iyi durumda olduklarını, şampiyonluğa inandıklarını kaydetti.

- Kupa tarihçesi

İlk olarak 1999'da Bora Öztürk Turnuvası adıyla başlayıp Türkiye, Romanya ve Rusya'nın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon, 2002'de Ege Kupası adıyla düzenlenmeye başlandı.

Türkiye'nin 8, Fransa'nın 6 kez şampiyonluğa ulaştığı kupada ABD, Ukrayna ve Rusya da birer kez şampiyonluk yaşadı.

Kaynak: AA