Zidane Ve Simeone'den FIFA'ya Tepki

FIFA'nın Real Madrid ve Atletico Madrid'e verdiği transfer yasağı cezasına tepkiler büyüyor Real Madrid Teknik Direktörü Zidane: 'Çocuklarım burada büyüdü. Futbol oynayamayacak olmaları saçma' Atletico Madrid Teknik Direktörü Simeone: '2 yıllık takıma sahip olup olmadığımızı şimdiden söylemek zor' Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique: 'Bize verilen ceza adaletsizdi onlar için de öyle'

FIFA Temyiz Kurulu'nun reşit olmayan futbolcu transferinde kural ihlali yaptıkları gerekçesiyle Atletico Madrid ve Real Madrid kulüplerine verilen 2 dönem transfer yasağı cezalarını onaylaması İspanya'da futbolun en önemli gündem maddesi oldu.

Real Madrid'in ceza almasına neden olan gerekçelerden biri olarak, şu anda takımı çalıştıran teknik direktör Zinedine Zidane'ın çocuklarını bu kulüpte futbola başlatırken yapılan usulsüzlük gösterilmişti. İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) yarın Osasuna'ya karşı oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Zidane, FIFA'nın verdiği yasakla ilgili sorulara, 'Çocuklarım burada büyüdü. Futbol oynayamayacak olmaları saçma. Hiçbir şey anlamıyorum.' cevabını verdi. Real Madrid kulübünün söz konusu olayla ilgili hukuki adım atarken en iyisini yapacağına inandığını vurgulayan Zidane, 'Beni rahatsız eden bir konu. Umarım en kısa sürede düzelir.' dedi.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone de, FIFA'nın verdiği cezaya yönelik kulübünün yaptığı eleştiri dolu açıklamaya tamamen katıldığını bildirdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yapılacak itirazdan olumlu bir sonuç çıkmaması halinde 2018 Ocak ayına kadar transfer yapamayacak olmalarının hatırlatılması üzerine ise Simeone, 'İki yıllık takıma sahip olup olmadığımızı şimdiden söylemek zor. Bunu alınacak sonuçlar belirleyecek. Kadronun değerlendirmesi sezon sonunda yapılır. Geçen sezon için kadromuz mükemmeldi. Umarım bu yıl da öyle olur. En önemlisi konu, kadromuzun verimli olması.' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda FIFA'dan benzer bir ceza alan Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique de yarın oynayacakları Celta Vigo maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Atletico Madrid ve Real Madrid'e verilen cezalarla ilgili yöneltilen sorulara, 'Bize verilen ceza adaletsizdi, onlar için de aynı durum söz konusu. Biz bu sıkıntıyı aşıp kupalar kazandık. Bu işler böyle yürüyor. Kabul etmek lazım. Herşeye rağmen iki kulübün de çok geniş kadroları var.' yanıtını verdi.

İspanyol basınında yapılan yorumlarda ise Barcelona'nın geçen yıl transfer yasağına rağmen Arda Turan ve Aleix Vidal'ı transfer ettiği ancak ocak ayına kadar bu futbolcuları oynatamadığı hatırlatılarak, Real Madrid ve Atletico Madrid'de de 'yeni bir Arda olayı yaşanabileceği' yazıldı.

Kaynak: AA