Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz Açıklaması

'Denizlispor deplasmanında iyi futbolla galip gelmek istiyoruz'.

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, yarın deplasmanda oynayacakları Denizlispor maçında iyi futbolla galip gelmek istediklerini söyledi.

Buz, yaptığı açıklamada, zorlu deplasman için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Denizlispor karşılaşmasına iyi konsantre olduklarını aktaran Buz, 'Rakibimize karşı çok büyük bir saygımız var. Ama biz de iyi çalıştık. Takım olarak hedeflerimiz var. Denizlispor deplasmanından iyi futbolla galip gelmek istiyoruz.' dedi.

Lige verilen arayı iyi değerlendirdiklerini dile getiren İrfan Buz, 'Bizim açımızdan bakıldığında ritmimizi bulma anlamında lig devam edebilirdi. Ama ne olursa olsun bu durum diğer takımlar için de geçerli. O yüzden buna çok fazla takılmıyoruz. İyi çalıştık. Futbolcularımız da iyi konsantre olacak ve bunu sahada göstereceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Buz, TFF 1. Lig'deki maçların televizyondan yayınlanmamasını eleştirerek, şunları kaydetti:

'Üzerimizde çok fazla negatif etkisi yok. Futbolu belirli bir yere getirmek istiyorsanız, seviyeyi yükseltmek istiyorsanız maçların yayınlanması büyük önem taşır. Sistemler vardır, analiz sistemleri vardır. Maçları yayınlamıyorsunuz ve taraftarlar, sevdiklerimiz izleyemiyor. Taraftarlarımız açısından da sıkıntı oluşturuyor. Hepsi deplasmana gidemiyor. Kendi takımını seyretmeye herkesin hakkı var. Türkiye Futbol Federasyonuna bu durum hiç yakışmıyor. Avrupa'dan bizi ya da futbolcularımızı izlemek istiyorlar ama maç yayını yok, görüntü yok. Böyle bir şey olamaz. Ligde üçüncü haftadayız, biz rakiplerimizi canlı olarak izletebiliyoruz ama analiz yapamıyorsunuz. Her şeyden evvel halkın futbolu izlemeye hakkı var.'

Kaynak: AA