Kenan Sofuoğlu, Motosikletini Isıtıyor

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi, gelecek hafta yapılacak Almanya yarışının hazırlıklarına Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki pistte başladı Kenan Sofuoğlu:'Rabbim inşallah Almanya'ya tam hazır olarak gitmeyi nasip eder. Benim için Almanya ve Fransa yarışları çok önemli. Bu iki yarışı kazanabilirsem dünya şampiyonu olurum'

UĞUR SUBAŞI - EMRE AYVAZ - Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gelecek hafta yapılacak Almanya yarışının hazırlıklarına Sakarya'da başladı.

Sürücüler klasmanında 146 puanla en yakın rakibiyle arasında 40 puanlık fark bulunan milli motosikletçi, 18 Eylül Pazar günü Almanya'da yapılacak sezonun 9. yarışı için Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Superstock 600 şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ile Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kendi adını taşıyan pistte çalıştı.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya verilen yaklaşık 2 aylık aranın ardından motora yeniden alışmanın kolay olmadığını belirterek, kendi pistinde bol bol antrenman yapma şansı bulduğunu, sezon sonu yaklaştıkça da şampiyonluk stresinin yükseldiğini söyledi.

Organizasyonun bitimine 4 yarış kaldığını hatırlatan Kenan, 'Şu an 40 puanlık bir avantajım var. Bu çok iyi bir avantaj ama motor sporlarında hiçbir zaman ne olacağı belli olmuyor. Bu sebeple şampiyonluğa ulaşmadan rahatlayamayız. İki yarışı kazanırsam şampiyon oluyorum. Bunu önümüzdeki iki yarış olarak planlamıyorum. Hazırlıklarım sürüyor.' dedi.

Milli motosikletçi, Almanya pistindeki testlerde en iyi dereceleri kendisinin elde ettiğini aktararak, 'O pistin rekoru en son 2000 yılında kırılmıştı. Kış mevsimi yaklaştı, hava şartları da değişiyor. Umut ediyorum ki güzel bir havada yarışmak nasip olur. Çünkü kötü havalarda ne olacağı belli olmaz. Şampiyonluğu almak için sezonun son bölümüne start vereceğiz.' diye konuştu.

- 'Final yarışından önce şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyorum'

Kenan Sofuoğlu, sezon bitimine gelindiğinde bir pilot için en önemli şeylerin sonraki sezon için yapılacak anlaşma ve iyi bir ekipte devam etmek olduğunu kaydetti.

Bir sonraki sezonun anlaşmalarını yaptığını ve 2017 sezonuyla alakalı testlere başladığını vurgulayan Kenan, şöyle devam etti:

'Bazı parçaları deneme fırsatı bulduk. Almanya yarışı için de her şey yolunda. Almanya'ya gitmeden önce önümde 4 günlük bir antrenman sürecim var. Rabbim inşallah Almanya'ya hazır olarak gitmeyi nasip eder. Benim için Almanya ve Fransa yarışları çok önemli. Bu iki yarışı kazanabilirsem dünya şampiyonu olurum. Kazanamazsam en iyi puanları çıkarıp Katar'daki final yarışından önce şampiyonluğa ulaşmak istiyorum. Eğer şampiyonluk son yarışa kalırsa çok büyük stres yaşanıyor. Rabbim inşallah nasip ederse bu 5. şampiyonluğum olacak. 2017'de devam ediyorum. Aynı takım ve aynı ekiple anlaşmamızı imzaladık.'

- 'Kariyer planlamamı yaptım'

Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu 2018'de Dünya Şampiyonası'nda yarışmaya başladığında kariyerini noktalayıp milli sporcuya antrenörlük yapmak istediğini aktardı.

'Toprak, Dünya Şampiyonası'nda yarışacak seviyeye geldiğinde ben de bırakmayı düşünüyorum.' diyen Kenan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Kariyer planlamamı yaptım. Bundan sonra aldığım başarılar, hem motor sporlarının Türkiye'de büyümesi hem de benden sonra gelecek sporcular için daha fazla kapılar açmak, 'Motor sporlarında biz de varız.' demek. Bu saatten sonra bu işe, sevdiğim ve gençlerin yanında olup onlara destek vermek istediğim için devam edeceğim. Yarışmayı seviyorum. Yarışları bırakıyorum diye motorları bırakacak değilim. Tabii ki motor kullanmaya devam edeceğim. Belki yetiştirdiğim sporcuların motorlarını ben hazırlayabilirim. Başarılı olmak sadece motor sürmekle olmuyor, motoru hazırlamak da çok önemli. Bu konuda büyük bir tecrübem var. Belki ileriki yıllarda aktif yarışçı değil de Türk sporcularının test pilotu olarak devam etme niyetim olabilir.'

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sürücüler klasmanının ilk 5 sırasındaki puan durumu şöyle:

1. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) - 146 puan

2. Randy Krummenacher (İsviçre) - 106

3. Patrick Jacobsen (ABD) - 92

4. Gino Rea (Büyük Britanya) - 78

5. Jules Cluzel (Fransa) - 75

Kaynak: AA