Basketbolun Tescilli Güzelleri Görücüye Çıktı

Samsun Canik Belediyespor Bayan Baskotbol Takımı, aralarında 3 kez ‘dünyanın en güzel sporcusu’ seçilen Antonija Misura Sandric’in de bulunduğu 10 yeni transferini basına tanıttı.

Bilyoner.com Bayanlar Basketbol Ligi’nin Samsun temsilcisi Canik Belediyespor, geçen sene play-off’a katılmayı başarmış ardından da Euro Cup’ta ön eleme maçı oynamayı hak kazmıştı. Geçen seneki kadrodaki oyuncularla yollarını ayıran ve bu seneye 6 yabancı, 5 yerli olmak üzere 11 yeni transferle iddialı bir giriş yapan Canik Belediyespor, 1 yabancı transferi hariç bütün sporcuları basına tanıttı. Altın Meşe Park Tesisleri’nde düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensuplarına tanıtılan sporcular, oynadıkları maçlar kadar güzellikleriyle de adlarından söz ettirdiler.

Bayrak: "Takımımız transferi tamamlamıştır"

Euro Cup öncesinde 2 tane turnuvada mücadele edeceklerini belirten, Samsun Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Başkanı Ercan Bayrak, “Takımımız 20 gündür Başantrenörümüz Mehmet Can Öztürk ile birlikte antrenmanlarına devam ediyor. Takımımız şu anda 6 yabancı ve 5 Türk oyuncuyla transferi tamamlamıştır. 1 yabancı oyuncumuz da bu akşam aramıza katılacak. Transferleri hocamızın ve yönetim kurulumuzun istekleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Oyuncularımıza güveniyoruz. Geçen yıl yakalamış olduğumuz başarıyı bu sezon da arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki hafta Yunanistan’da Spartak Moskova, Sporting ve Panaitinakos ile turnuvada mücadele edeceğiz. Ardından Samsun’da bir turnuva düzenleyeceğiz. Bu turnuvaya da Lübnan, Bulgaristan ve Romanya’dan Süper Lig takımları katılacak. 5 Ekim’de Samsun’da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda Rus takımı ile Euro Cup ön eleme maçı oynayacağız. 13 Ekim’de de rövanşı Rusya’da oynayacağız. Bu maçların hazırlıklarını yapıyoruz. Belediye Başkanımız Osman Genç’e de bize yaptıkları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanın konuşmasından sonra söz alan yerli ve yabancı sporcular kendilerini tanıtıp, hedeflerini paylaştılar.

Öztürk: “Geçen seneki başarının üstüne çıkmak istiyoruz”

Geçen sene yakalanan başarıdan daha iyi bir başarı yakalamak istediklerini vurgulayan Samsun Canik Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, “Geçen yılki başarımızda emeği geçen eski oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Geçen yılki play-off ve Avrupa hedefimizi tutturduk. Bizim ligimiz zorlu bir lig. Bu yılki hedefimiz play-off’a girmek ve geçen yılki Samsun deplasmanını rakiplere zor kılmak. Hiçbir takım için Samsun deplasmanı kolay olmayacak. Euro Cup’ta ön eleme oynayacağız. Hazırlanmak için çok kısa bir zamanımız var. Bu ön eleme turunu geçeceğimize inanıyorum. Bu ön elemeyi geçmeye herkesten çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Başkan Genç: “Bizim takımımız Süper Lig’de”

Gazetecilerin buradan sonra Samsunspor antrenmanına gideceklerini söylemeleri üzerine, “Bu şehirde Süper Lig’de sadece 1 takım var” diyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Samsunspor 2. ligde bir takım. Bu (Canik) da Süper Lig’deki bir takım. Samsunspor bizim takımımız, markamız ama ne yapalım 2. ligde. Bizim asıl takımımız bayan basketbol takımı. Kim Süper Lig’de ise o hak ediyordur. Öyle değil mi?” ifadelerini kullandı.

“Samsunluların takımlarına destek olması gerekiyor”

Belediyecilikte ve sporda vizyon ve başarı sahibi olduklarının altını çizen Başkan Genç, “Dünyanın küçük bir ilçesi Samsun’un da göz bebeği bir ilçesiyiz. Küçük olmak büyük işler yapmayı engellemiyor. Büyük olmak da sürekli büyük işler yapma anlamına gelmiyor. Bu işin bir yarış olduğunu ve aynı zamanda bir vizyon meselesi olduğunu bilerek Canik Belediyesi olarak yola çıktık. Türkiye’nin kurumsal ve vizyonel belediyelerinin ilkiyiz. Kurumsallaşmakta, Canik Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi olarak ilk 4 arasındayız. Basketbol takımını ilk kurduğumuzda ilk 2 yılda Süper Lig’e çıkma hedefimiz vardı, bunu başardık. Belediyecilikte, sporda, sanatta, kültürde hangi hedefi koymuşsak bugüne kadar hepsine ulaştık. 4 yıl Süper Lig’de oynadık. Bizim takımımız bu şehrin Süper Lig’de oynayan tek takımıdır. Bu başarı Samsunlu hemşehrilerimizle başardığımız bir başarıdır. O yüzden Samsunluların takımlarına destek olması gerekiyor. Bu sene Euro Cup’ta oynayacağımızı düşünüyorum. Yeni gelen oyuncularla birlikte güzel bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Canik Belediyespor şimdiye kadar Elina Babkina, Antonija Misura Sandric, Eshaya Murphy, Viktoria Mircheva, Naignouma Coulibaly, Luca İvankovic, Tuğba Taşcı, Miray Şahin Yıldırım, Hülya Çoklar, Niray Sena Aral ve Fatma Ata ile sözleşme imzaladı.

Tanışma toplantısı çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Kaynak: İHA