Üstün Dökmen Açıklaması 'Türkiye'de Yılgınlık Hakim Ama Kültürümüzde Yılmazlık Da Var'

Profesör Üstün Dökmen, Beylikdüzü’nde bir söyleşi yaptı. Çardak Altı Sohbetleri’nin konuğu olan Dökmen, “Barış, sevgi, demokrasi varsa Cumhuriyet de vardır. Ancak ailede barış ve gerçek sevgi varsa bu kavramlar ülkeye yansır” dedi. Dökmen, Türkiye’de yılgınlığın ağır bastığını ama kültürde yılmazlık bakış açısının da olduğunu söyledi, hangi tarafta kalacağını da “Kişi kendi seçer” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlediği Çardak Altı Sohbetleri’ne psikolog, yazar ve televizyon programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen konuk oldu. Sivri ve esprili dili ile dinleyicilerine mühim mesajlar veren Dökmen, Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolun; aile yapısına, çocukların yetiştirilme biçimine, pozitif bilime, toplumda kadına verilen değere ve eşitlik anlayışına bağlı olduğunu dile getirdi. Ailede gerçek sevgi ve barış ortamı sağlanırsa, ülkenin demokrasi kültürünün de gelişeceğini söyleyen Dökmen, “Demokrasi ailede başlar. Kadına önyargı varsa demokrasi olmaz” dedi.

Profesör, herkesin onurunun eşit fakat statülerin farklı olduğunun altını çizdi. İlerlemenin sağlanabilmesi ve Cumhuriyetin korunması için pozitif bilimlerden ayrılmamak gerektiğini, hurafelere inanılmamasını vurguladı. “Eğer ülkede barış ve demokrasi istiyorsak yalan söylemeyeceğiz” diyen Dökmen, bilim olmadan ahlak da olmayacağını belirtti.

“Asla pes etme”

Dökmen, “Her durumda mutlu olmak zorunda değilsin ama güçlü olmak zorundasın” diyerek kriz anlarında edinilen bakış açısından bahsetti. Hayatı bırakmayan, mücadele edenin iyileşme yüzdesinin de yüksek olduğunu ifade eden Dökmen, “Yaşama azmi iyileştirir. Yaşamın perde aralığında daima bir ışık vardır. Asla pes etme. Türkiye’de yılgınlık hakim ama kültürümüzde yılmazlık da var” diye konuştu.

Toplumdaki yaklaşımın kız ve erkek çocuklarına göre farklılık gösterdiğine, anne ve babaların çocuk yetiştirme biçimlerine değinen Dökmen, “Çocuğa özgüven vermek şart. Bunu sağlamak için de onlara sorumluluk ve seçme özgürlüğü vermelisiniz.” ifadelerini kullandı. Sohbetin, bu yılki buluşmaların ana teması olan Cumhuriyet ve demokrasi kavramlarını çok iyi pekiştirdiğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, profesöre teşekkür etti ve kendisine çiçek takdim etti.

İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı, ilçeye tanıtıldı

Çardak Altı Sohbetleri’nin sona ermesinden sonra barış ve sevgi sahnesi gururlu bir ana daha tanıklık etti. Beylikdüzü Belediyesi’nin desteklediği İstanbulspor Beylikdüzü Basketbol Takımı binlerce vatandaşa tanıtıldı. Basketbolcuların, yönetim kurulunun ve eğitmen kadrosunun tek tek sahneye çağrıldığı gecede Başkan İmamoğlu da kadroyu yalnız bırakmadı. İmamoğlu, “Takımımızı bu sene salonda hep birlikte destekliyoruz. Hem yendiğinde hem de yenildiğinde hep beraber olacağız. Voleybol ve basketbol olmak üzere 1. Ligde iki takımımız var. Çok güzel maçlar izleyeceğiz. Spor bizi bir araya getirecek. Hepimize güzel bir sezon olsun. Kutluyorum takımı” şeklinde konuştu.

Başkan İmamoğlu’na takımın forması da hediye edildi. Sahnedeyken tüm vatandaşların arkada çıkacağı şekilde basketbolcularla birlikte selfie çekildi.

Kaynak: İHA