Pehlivanlar Yalıntaş'ta Buluşuyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si tertiplenen Yalıntaş Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı.

M. Kemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği güreşlerin 16 Eylül 2016 Cuma günü saat 10.00’da başlayacağını, küçük Kırkpınar olarak bilinen Yalıntaş’ta Recep Kara’dan İsmail Balaban’a kadar bir çok ünlü pehlivanın er meydanına çıkacağını belirtti.

Yalıntaş Yağlı Güreşleri’ni bir marka yapmak istediklerini kaydeden Başkan Sadi Kurtulan, "İlçede bu ata sporuna önem veren mahallelerimiz var. Çakallar ve civarındaki mahallerimizin bu sporu yıllardır yaptıklarını biliyoruz. Daha sonra Yalıntaş’ta eski belde başkanımız Mahmut Ertuğrul’un 11 yıl önce başlattığı bu güzel organizasyonu yeni dönemde bizler sürdürüyoruz. Kurtdereli’yi, Yaşar Doğu’yu, Kel Aliço’yu unutmayıp geleceğe taşıyan bu faaliyeti daha büyük kitlelere ulaştırmak ve yaşatmak maksadındayız. Yalıntaş’taki er meydanından gelecekte büyük güreşçilerin yetişeceğine inanıyorum. Bu organizasyona dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yalıntaş Yağlı Güreş Meydanı’nda yapılacak şampiyonada 13 kategoride er meydanına çıkacak güreşçilere başarılar dilerken, güreş severleri bu organizasyona bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA