Gökhan Gönül, O İddiaları Yanıtladı

Beşiktaş’ın yeni transferi Gökhan Gönül, hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Beşiktaş’ın sezon başında transfer ettiği Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Gökhan Gönül, İhlas Haber Ajansı muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Transfer sürecinde ortaya atılan iddiaları yanıtlayan başarılı oyuncu, samimi açıklamalarda bulundu.

“Böyle bir şey olsaydı, bugüne kadar 50 defa ortaya çıkardı”

Menajeri Ahmet Bulut’un 2 milyon Euro imza parasına daha önce Beşiktaş’la anlaştığı, sözleşmeye de Gökhan için ’Vazgeçme tazminatı 3 milyon Euro’ yazdırdığı iddialarını cevaplayan Gökhan Gönül, “Ben bu konu ile ilgili ne söylersem söyleyeyim, hiçbir şekilde sonuç alınmayacak. Futbolda bu kadar önemli bir konu, bu kadar gizli kalmaz. Böyle bir şey olsaydı bugüne kadar 50 defa ortaya çıkardı. Bir de ben aslında bu sorunun muhatabı değilim. Bunu iddia edenler, benim önüme böyle bir kağıdı koymalı ki ben de cevap vermeliyim. Böyle bir şey yokken, ben neden cevap vereyim ki? İddiayı ortaya atanlar önce çıksınlar desinler ki, ‘İşte kağıt bu, bunu imzalamışsın, niye imzaladın?’ Önüme koyacaklar bunu, ben de cevap vereceğim. Bu çıkan haberlerle ilgili, ‘Hani Beşiktaş’la görüşmemiştin, artık Beşiktaş’ın oyuncususun’ diyorlar. Görüşmediğim, bir daha görüşmeyeceğim anlamını taşımaz. Ki sosyal medyada çok defa çıkan haberlerin asılsız olduğunu söyledim. Bu konuyla ilgili de çok fazla yorum yapmayacağım. Önce benim önüme koymalılar, o zaman sorunun muhatabı ben olurum, gerekli cevabı veririm” diye konuştu.

“Bitti, gitti… Artık evim burası”

Beşiktaş ile resmi sözleşme imzalamadan önce Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama hakkında da konuşan Gökhan Gönül, açıklamada yer alan, ‘Fenerbahçe’ye dönmek istiyor’ kısmı ile ilgili de konuştu.

Artık Beşiktaş’ın oyuncusu olduğunu vurgulayan Gönül, “Bu tür konulara girmek istemiyorum. Ben bir şey söylüyorum, birileri cevap veriyor, birtakım insanlar ‘Gökhan böyle böyle’ diyerek beni savunmaya çalışıyor, birtakım kişiler de ‘Böyle söylüyorsun ama bu iş böyle’ diyor. Ben ne söylesem üzerine bir cevap geliyor. Şöyle bir örnek vereyim; bir gazete, benimle röportaj yapmış gibi açıklama yapıyor, gazetesine yazıyor. Ben suskun kaldığım için bununla ilgili ben bu röportajı yapmadığım halde, başka yerlerden bununla ilgili cevap geliyor. O yüzden bu konulara artık çok girmek istemiyorum. Bitti, gitti… Ben artık Beşiktaş’ın oyuncusuyum. Buraya hizmet ediyorum, artık evim burası. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım” şeklinde konuştu.

“Ben çocuk muyum”

Gökhan Gönül’ün o dönemde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile telefonla görüşüp, ‘Ben Fenerbahçe’de kalmak istiyorum, menajerim beni kandırdı’ gibi sözler söylediği iddia edilmişti. Menajerinin kendisini kandırdığı, bu şekilde Beşiktaş’a geldiği yönünde iddialarını da yanıtlayan başarılı oyuncu, “Ben çocuk muyum? Yeterli tecrübeye, yeterli birikime, yeterli karaktere sahip olduğumu düşünüyorum. Bir başkaları aksini düşünebilir. Bununla ilgili çok da derin düşünmek istemiyorum. Nasıl kandırabilir ki yani. Bazı sorunlar oldu, menajerimle alakalı değil. Sonuç olarak da artık Beşiktaş’tayım” ifadelerini kullandı.

“Birkaç tane omurgasız gazeteci…”

Siyah-beyazlıların 31 yaşındaki deneyimli oyuncusu, birçok mecrada kendisi hakkında eleştirilerde bulunan ve kendisine cephe alan Fenerbahçe taraftarları için de açıklamalarda bulundu. “Kadıköy’e gittiğinde nasıl karşılanacağını düşünüyorsun?” sorusuna Gönül, “Bazı gazeteciler, bazı muhabirler, televizyonlara çıkıp, benimle alakası olmayan haberleri yaparak benim para için Beşiktaş’a geldiğimi düşünüyorlar. Çıkıp birisi diyor ki ‘Gökhan Gönül 5 milyon Euro imza parası aldı’, ‘Menajerine 3 milyonu verecek’, ‘Son senesini menajerine verecek’, yok gece kulübü bana hediye edilmiş… Saçma sapan, aptalca, tamamen alakasız yapılan yorumlar, insanların algıları ile oynuyor. Şu an insanlar benim Beşiktaş’a para için geldiğimi düşünüyorlar. Beşiktaş Kulübü zaten benim transferim ile ilgili açıklamayı KAP’a yapmış durumda. Burada yanlış bilgi veremezsiniz. Federasyonda benim kontratım. Kim görmek istiyorsa gelip görebilir. Ben parayı mı tercih etmişim, yoksa başka şeyler için mi gelmişim görebilirler. Bana kızgınlıkları, benim parayı tercih ettiğim için buraya geldiğim yönünde. Bazıları da beni çok sevdiği için kırgınlıkları, kızgınlıkları var. Bunları da kabul ediyorum ama küfür haricindekilerden bahsediyorum. Yapılan ahlaksızlıkların karşılığını ben değil mahkemede verirler. Yapılan haberlerin hesabını orada verirler. Adam bana sosyal medyadan küfür ediyor, sona bana diyor ki ‘Sen adam değilsin.’ Sen adam mısın ki ana, avrat, çoluk çocuk küfür ediyorsun? Bunlara sebep olan işte birkaç tane omurgasız gazeteci. Yaptıkları haberlerle bu insanları şişirip, algıları ile oynuyorlar. İlkokul mezunu birinin bile çıkıp, bana vaat edilenle, benim Beşiktaş’a attığım imzayı alt alta koyduğu zaman, benim çok daha aşağısına buraya gelip imza attığımı zaten göreceklerdir” dedi.

“Bir gün elbet bizim de konuşacağımız şeyler olacaktır”

Bu dönemde çok suskun kaldığının altını çizen Gökhan Gönül, “İnsanların algılarıyla o kadar oynadılar ki, görse bile adam inanmak istemiyor. Yok ’bu parayı tercih etti’ diyor. Bunları düşünüyorlar ya! Yazan yazıyor. Biz de her zaman çıkıp cevap veremiyoruz. Zaten her iddiaya cevap versek bugün her futbolcu günde 10 tane habere cevap vermek zorunda kalır. Haber yaptım deyip gazeteciyim diye geçinenler… Neyse çok fazla girmek istemiyorum. Bir gün elbet bizim de konuşacağımız şeyler olacaktır ama bugün değil. Ben futbol oynamaya devam ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“Fenerbahçe’den ayrılmamda birçok etken var”

Başarılı oyuncu, Fenerbahçe’den ayrılma sürecinde sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın etkisinin olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum, cevap vermek istemiyorum. Ayrılmamda birçok etken var ama bunları söylemek istemiyorum” diye cevap verdi.

Kaynak: İHA