İmzalar Atıldı

Fenerbahçe Kulübü iştiraklerinden Fenerium ile Hello Kitty (Sanrio) firması arasında yapılan işbirliği anlaşması, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde imzalandı.

Fenerbahçeli anne ve çocuklara yönelik ürünler sunmak için, Fenerbahçe ile Hello Kitty firması arasındaki işbirliği anlaşması bugün Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi’nde imzalandı. Tanıtım filmi ile başlayan imza törenine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eşi Gonca Yıldırım ve kızı Yaz, Fenerbahçeli yöneticilerden Genel Koordinatör Tamer Yelkovan, Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya, Yönetim Kurulu Danışmanı Vedat Olcay, Hello Kitty (Sanrio) Satış Firması Müdürü Andrea Baccalini, Fenerbahçeli futbolculardan Josef de Souza, Fabiano Riberio eşi ve çocukları ile birlikte katıldı.



“FENERBAHÇE, SADECE ERKEKLERE AİT BİR SPOR KULÜBÜD EĞİLDİR"

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Fenerium Genel Müdürü Mümtaz Karakaya, “Bugün sizlere yaptığımız anlaşmayı tanıtan kısa bir konuşma yapacaktım. Ancak son 48 saatte bizleri çok güldüren ve kedi-ciğer örneğini anımsatan sosyal medya paylaşımları az da olsa konuşmamın yapısını değiştirdi. Değerli konuklar, hepimizin de bildiği gibi Fenerbahçe’miz sadece erkeklere ait bir spor kulübü değildir. En az erkekler kadar kadınlar, kız ve erkek çocukları da kulübümüzün birer parçasıdır. Özellikle 20 Eylül 2011’de 55 bin kişi ile bu stadı doldurup; kulübüne ve kulübünün değerlerine sahip çıkarak gönüllerde taht kurmuşlardır. Bizler Fenerium olarak tüm taraftarlarımıza olduğu gibi kadın ve çocuklarımıza da güzel ürünler sunmak için çaba harcıyoruz. Bu amaçla da dünya pazarının en önemli markalarından Sanrio ile Hello Kitty karakterini Fenerium markası altında birleştirdik” dedi.



“BU BİR SPONSORLUK DEĞİL, LİSANS ANLAŞMASIDIR"

Anlaşma yaptıkları Hello Kitty firmasının, Milan’dan sonra Fenerbahçe’yi tercih ettiğini belirten Karakaya, “Bu bir sponsorluk değil; lisans anlaşmasıdır. Bu alanda dünyanın en büyük markası İtalya’nın Milan takımından sonra Fenerbahçe’yi seçmiştir. Neden Fenerbahçe ve Fenerium derseniz; Türkiye’de taraftar mağazacılığının öncüsü ve lideri olduğumuz içindir. Başkanımız her konuda olduğu gibi büyük öngörüsü ile bir çığır açmış; büyük Fenerbahçe taraftarı da lisanslı ürün konusunda asla taviz vermeyerek, Fenerium’un bugünlere gelmesini sağlamıştır. Bugün Fenerium, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası lisans şirketleri arasında tek bir karakter ile en fazla ürün çeşitliliğine ve gelirine sahip lisans şirketidir. Ayrıca Avrupa spor kulüpleri arasında en fazla lisans anlaşmasına sahip firmadır. Gayemiz, her sektörün lider firmaları ile lisans anlaşmaları yaparak, ürünleri taraftarımıza sunmaktır. ugün; 52 lisans anlaşması ile 37 farklı sektörde ürünlerimizi taraftarlarımızla buluşturmaktayız. İş ortaklarımızla beraber Türkiye pazarında yıllık 100 milyon dolar civarında ciro yapmaktayız. Bununla beraber 97 mağaza, yurtiçi ve yurtdışı internet satış ağı, 2 gezici tır, corner bayiiler, 5.300 adet ürün gamı, 400’e yakın çalışanı ve milyonlarca taraftarı ile birlikte çok büyük bir aileyiz. Hello Kitty, öncelikle kız çocuklarına hitap eden bir markadır. Taraftarlarımız, Hello Kitty’nin yer aldığı 18 farklı ürün grubunda 36 varyant ürün ile birçok yaş grubuna hitap eden çok geniş bir koleksiyona Fenerium’lar vasıtası ile ulaşacaklardır. Biz, bu koleksiyon çatısı altında anne-kız kombini yaparak Fenerbahçe duygusunu birlikte yaşasınlar istedik. İnanıyoruz ki kız çocuklarımız bu ürünlerle beraber küçük yaştan itibaren iyi bir Fenerbahçeli taraftar olarak yetişeceklerdir. Ve yine inanıyoruz ki anne-babası başka takım tutsa da diğer çocuklar da arkadaşlarında görüp; beğendikleri bu ürünleri almak veya en azından yerinde görmek için bir Fenerium mağazasına girmek isteyecektir. Kim bilir bu sayede belki onlar da iyi bir FFenerbahçeli olacak” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Mümtaz Karakaya, “Fenerium ürünleri sadece sarı lacivert. Diğeri de Hello Kitty’nin orijinal ürünleri. Sarı lacivert dışında başka renk kullanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“FENERBAHÇE AİLESİNE KATILDIĞIMIZDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ"

Hello Kitty’nin Sanrio firmasının en büyük büyük karakteri olduğunu, ve Fenerbahçe ailesine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Sanrio Satış Firması Müdürü Andrea Baccalini, “Öncelikle Fenerbahçe’ye bu davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Hello Kitty Sanrio firmasının en büyük karakteri. Sanrio dünya çapında bir firma. Amaçlarından birisi de sosyal iletişime insanları teşvik etmek. Bunu yaparken de yaratıcı ve yenilikçiyiz. Felsefimiz küçük hediye, büyük gülücük. Yıllardır insanların yüzünde gülücükler oluşturduk ve bu şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hello Kitty en önde gelen ürünümüz. Bugüne kadar oluşturulmuş en ilgi çekici ve alanında tek dünya çapında ikon. Her yapıdaki insana hitap eden bir ürün. Fenerbahçe ailesine katıldığımızdan dolayı mutluyuz. Fenerbahçe birçok spor dalında mücadele eden spor kulübü ve büyük bir şirket. Türkiye’de 104 mağazası ile en büyük spor kulübü mağazası. Hedefimiz bu iki markayı başarılı bir şekilde birbirine bağlamak ve bu yönde çalışmalarımıza devam etmek. Fenerium mağazasına yeni bir renk katmak için buradayız. Felsefimiz yaşı ne olursa müşterinin taleplerine cevap verebilmek. Fenerium’un değerli çalışanları ile bizim ekibimiz iyi bir işbirliği ile yol çıktı. Apayrı bir sitil ortaya çıkardılar. Bu sonuçlardan her iki tarafta memnun. Bu gerçek bir arkadaşlık. Fenerbahçe’nin bizim ailemizde olmasından dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Ayrıca Baccalini, kendisine sorulan Neden Fenerbahçeyi tercih ettiniz sorusuna ise, “Fenerbahçe iş birliği açısından bizim için en uygun kulüp. Türkiye’de 5 -6 yıldır lisans çalışmalarını yürütüyorum. Fenerium’un büyük mağaza zinciri var. Bu sadece anlaşma dğeil uzun süren bir dostluk olsun istedik. En doğru seçimi yaptığımızı düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

“HER ŞEYİN EN İYİSİNİ VE İLKİNİ YAPMAYI HEDEFLEYEN BİR KULÜBÜZ"

Hello Kitty firmasını buraya getirerek bir ilke imza attıklarını söyleyen Fenerbahçe Asbaşkanlarından Ozan Balaban ise, “104 şube, 110 milyonun üstünde cirosuyla Fenerium bugün Türkiye’deki birçok tekstil firmasından daha büyük. Fenerium’un bünyesine bu kadar önemli bir firmayı katmaktan gururluyuz. Yaptığı her şey de en iyisini, ilkini yapmayı hedefleyen spor kulübümüz Sanrio firmasının dünyanın en değerli markalarından Hello Kitty’i buraya getirmesiyle yine bir ilke imza atmış oldu. Bunun yanında bayan taraftarlarımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiğimiz önemi de gösteriyor. Bu vesile ile hem Sanrio ailesine hem de başta Mümtaz Karakaya olmak üzere 2 yıldır bunun üzerine çalışan tüm Fenerium çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ederim” dedi.



“BENİM KIZIM DA BU ÜRÜNLERİ ÇOK SEVİYOR"

Bu anlaşmanın çok iyi bir işbirliği olduğunu vurgulayan Fenerbahçe’nin kalecilerinden Fabiano Riberio, “Çok iyi bir işbirliği. Özellikle çocukların bu konuda çok mutlu olduklarına inanıyorum. Benim kızım da Hello Kitty ve Fenerium ürünlerini çok seviyor. Her iki firmanın da bu işi başarıyla götürecek imkanları var” açıklamasını yaptı.

“BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULACAK"

Bu işbirliğinin babalar için de çok güzel olduğunu vurgulayan Brezilyalı futbolcu Josef de Souza, “Hem Fenerbahçe’yi hem de Hello Kitty’i bu işbirliklerinden dolayı tebrik ediyorum. Bir taşla iki kuş vurulacak. Hem Fenerbahçe hem de Hello Kitty ürünleri bir arada olacak. Biz babalar için de çok güzel oldu bu işbirliği. Çünkü biz de çocuklarımıza bu ürünleri sunabileceğiz ve mutluluklarını görebileceğiz” dedi.

Kaynak: İHA