Igor Tudor Açıklaması 'Beşiktaş Karşısında Sürpriz Yapabiliriz'

Kardemir Krabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, gol yemedikleri takdirde Beşiktaş’a karşı sürpriz yapabileceklerini söyledi.

Kardemir Karabükspor, cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile oynanacak maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Igor Tudor yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları süren Yatabare, Kokaloviç ve yedek kaleci Adriano ile ülkelerinin milli takımlarında bulunan Traore ve Poko katılmadı. Ermin Zec ve Lazareviç ise takımdan ayrı çalıştı.

Hırvat teknik adam Tudor idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milli maç arasında taktiksel çalışmadan ziyade oyuncuların kondisyonunu geliştirme amaçlı çalışmalar yaptıklarını, oynamayan oyuncuları için de yaptıkları hazırlık maçının gayet iyi olduğunu söyledi.



“Sürpriz yapabiliriz”

Fazla sayıda sakat oyuncularının olduğunu ancak bunun bir bahane olamayacağını ifade eden Tudor, "Sonuçta sahaya çıkacak 11 oyuncumuza güveniyoruz. Oyuna girecek yedek oyuncularımızın da takıma çok iyi katkı vereceğine eminiz. Amacımız ilk iki haftadaki güzel futbolu tekrar sahaya yansıtmak. Beşiktaş ligin en iyi futbol oynayan takımı. Çok kaliteli oyuncuları ve müthiş bir statları var. Kusursuz bir futbol oynamamız gerekiyor. Yakaladığımız fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Gol attığımız durumda, gol yemezsek ya da eşit sayıda gol yersek o zaman belki bir şansımız olabilir. Ama favori şu an için Beşiktaş. Çok iyi futbol oynuyorlar. Bu sefer belki çok fazla gol fırsatı bulamayabiliriz. Önemli olan savunmada iyi organize olmamız. Gol yemediğimiz takdirde belki bir sürpriz yapabiliriz. Şansımız var, şansımız yok diyemeyiz. Elimizden gelenin en iyisini sahada vereceğiz" dedi.

Soru üzerine Türkiye’nin Hırvatistan karşısındaki oyununu da değerlendiren Tudor, "Önceki maçlara göre biraz daha iyiydi, derli topluydu. Hırvatistan biraz daha iyi futbol oynuyordu ama Türkiye şansının da yardımıyla 1 puan almasını bildi" diye konuştu.

Kırmızı-mavili ekip çalışmanın ardından takım otobüsüyle İstanbul’a hareket ederken, sakatlıkları nedeniyle Adriano Kokalovic, Yatabare, Ermin Zec, Lazarevic ve Fatih Atik kadroda yer almadı. Antrenmanda sakatlanan Serdar Deliktaş’ın durumunun ise İstanbul’daki son kontrollerden sonra belli olacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA