Dick Advocaat'ın şaşırtan raporu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, raporunda "Futbolcular Beşiktaş'ı dış güçlerin şampiyon yaptığını, Avrupa Ligi'nde de hakemler yüzünden elendiklerini düşünüyor." yazdı.

Dick Advocaat'ın şaşırtan raporu
Fenerbahçe'de teknik direktör Dick Advocaat'ın milli arada takımla ilgili hazırladığı yeni raporunun detayları belli oldu. Sarı-lacivertli çalıştırıcının, yönetime de gönderdiği raporda, önemli tespitler yer aldı.

Özellikle takımdaki direnç eksikliğine vurgu yapan Advocaat, takım ve arkadaşlık olgusunun geliştirilmesi için daha önce yapılan ailelerin de katıldığı yemekli toplantıların yeniden organize edilmesini istedi. İşte Advocaat'ın raporundan öne çıkanlar:

'KALPLERİYLE OYNAMIYORLAR'

En büyük sorun futbolcuların kalpleri ile oynamaması. Sadece Volkan Demirel ve Mehmet Topal, biraz da Emenike ile Volkan Şen yüreğini sahaya koyuyor. Özellikle yabancı oyuncular bu konuda çok eksik. Fenerbahçe şu an için bir futbolcular topluluğu gibi, takım değil. Takım ve birliktelik olgusunu güçlendirmek için daha önce gerçekleştirilen yemekli aile toplantıları acilen yeniden başlamalı.

Dick Advocaat'ın şaşırtan raporu

'EĞLENMİYORLAR, ARKADAŞ DEĞİLLER'

Futbolcular yaptığımız işi sadece kazanılması gereken bir iş olarak görüyor. İşlerinden keyif almıyorlar. İdmanlar çok durağan geçiyor. Herkes talimatları yerine getiriyor. Ama futbol böyle bir şey değil. Eğlenmiyorlar. Arkadaş değiller.

Herkesin çok fazla bahanesi var. Örneğin; geçen sezon ligde Beşiktaş'ın dış güçler tarafından şampiyon yapıldığını, UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya ise hakem yüzünden elendiklerini düşünüyorlar. Eski hocalarının (Vitor Pereira) hataları yüzünden başarısızlığın geldiğine inanıyorlar. Ancak oyuncular, kendilerinin hatalı olabilecekleri akıllarından bile geçirmiyor.

'ÇOK YUMUŞAK TAKIMIZ'

Çok yumuşak bir takımız. Bize karşı çok fazla faul yapılıyor tamam ama her faulde yerde dakikalarca yatmayı gerektirecek kadar sert değil. Oyuncuların direnci yok. Kaya gibi bir takım olmalıyız. Rakip benim oyuncuma vurduğu zaman kendisi yıkılmalı.

Advocaat takımda kimsenin ekstra çalışma yapmamasından da şikayet etti: 'İdman bitince herkes evinin yolunu tutuyor. Gün içinde F.Bahçe için harcanan süre 4-5 saat. Bu süre en az 7-8 saat olmalı.'

2-3 HAFTA İSTEDİ

Hollandalı çalıştırıcı, yardımcısı Mario Been ile F.Bahçe'yi eskiden olduğu gibi rakibi baskısı ile boğan bir takım haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Advocaat, bunun için 2-3 hafta süre istediğini belirtti.