Canik Belediyespor'da Transfer

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekibi, İstanbul Üniversitesi'nden Fatma Ata ile bir yıllık sözleşme imzaladı

Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Canik Belediyespor, İstanbul Üniversitesi'nden Fatma Ata'yı kadrosuna kattı.

Kulüp başkanı Ercan Bayrak, yaptığı yazılı açıklamada, geçen sezonu, kiralık olarak Dostlukspor'da geçiren Fatma Ata'nın altyapısından yetiştiği İstanbul Üniversitesi'ne veda ederek, Samsun Canik Belediyespor ile bir yıllık anlaşmaya vardığını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basketbolu Geliştirenler Derneği'nin 2014-2015 sezonunda Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselen kadrosunda yer alan 20 yaşındaki oyuncunun 6,9 sayı, 2,5 ribaunt ve 1,5 asist ortalaması yakaladığını bildiren Bayrak, şunları kaydetti:

'Bu sezon yerli rotasyonunda genç Türk oyunculara ağırlık verdik. Fenerbahçe'nin genç yeteneği Hülya Çoklar, Edirnespor'dan Sena Aral, İstanbul Üniversitesi ile çok iyi bir sezon geçiren Miray Şahin'i transfer ettik. Bunun son halkası Fatma Ata oldu. Bu oyuncuların yaş ortalaması 21'in altında. Bu oyunculara tecrübesiyle Tuğba Taşçı kaptanlık ve önderlik edecek. Koçumuz Mehmet Can Öztürk de genç yeteneklerin potansiyelini sahaya yansıtmaya çalışacak. Yabancı oyuncularımızla güzel bir harman yaratıp, üç kulvarda birden taraftarımızı basketbola doyuracağız.'

Fatma Ata ise Canik Belediyespor'a geldiği için mutlu olduğunu aktararak, 'Basketbol yaşamında yeni bir sayfa açtım. İlk kez İstanbul dışında bir kulüpte basketbol oynayacağım için bu sezon benim için de önemli bir sınav olacak. Dört yabancının olduğu ligde Türk rotasyonundan pay alıp kendimi üst seviyeye taşımak, basketbol felsefem olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA