Kadın Dağcı, İran'da Türkiye'yi Temsil Etti

Kadın dağcı Aygül Kaplanserenran, İran'daki Sabalan Dağı'nda gerçekleştirilen Yaz Tırmanışı'nda Türkiye'yi temsil etti.

Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA) tarafından İran'da düzenlenen Yaz Tırmanışı'nda Türkiye'yi temsil eden takımda kadın sporcu Aygül Kaplanseren de yer aldı.

Zirve Dağcılık Kulübünden yapılan açıklamada, İran'daki Sabalan Dağı'nda düzenlenen Yaz Tırmanışı'na Türkiye'yi temsilen 5 dağcının katıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Aygül Kaplanseren, Hacı Tansu, Turgut Besi, Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur ve Ahmet Ertuş'un bulunduğu takımın dünyanın farklı noktalarından gelen takımlarla 4 bin 811 metre yüksekliğindeki Sabalan Dağı'na farklı rotalardan tırmandığı ifade edildi.

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen Kaplanseren, farklı kültürlerden çok sayıda dağcıyla bir arada bulunmanın kendileri için eşsiz bir deneyim olduğunu aktardı.

Kaplanseren, şunları kaydetti:

'Zirveye çıkarken kadın erkek ayrımından ziyade aynı amaca kilitlenmiş bireyler olarak var olmanın ortak mutluluğunu yaşadık. İran’ın gittiğimiz her bölgesinde Türkler'e gösterilen büyük ilgi hafızalarımıza silinmeyecek, derin izler bıraktı. Ülkemizi temsil etmenin ve zirvede bayrak açmanın gururunu yaşadık.'

Kaynak: AA