Galatasaray, Bülent Korkmaz'ı Unutmadı

Galatasaray, efsane kaptanı Bülent Korkmaz’ın 7 Eylül 1988’de yani 36 sene önce bugün ilk kez A takım forması giymesinin onuruna mesaj yayımladı.

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden Bülent Korkmaz için yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Galatasaray’da hikayeler Rapid’le başlar... UEFA Kupası’nı kazanan 2000 takımının kaptanı; yine bir Rapid Wien maçıyla Avrupa arenasına adım atmıştı. O adım 102 kez tekrarlandı; yaşayan efsanemiz Bülent Korkmaz 102 kez Avrupa kupası maçıyla rekor kırdı...

1987-88 sezonunda İhsan Okay ve Tugay Kerimoğlu ile birlikte A takım kadrosuna giren Bülent Korkmaz, sarı kırmızılı formayla Ernst Happel’de tanıştı. Galatasaray, 7 Eylül 1988 günü Şampiyon Kulüpler Kupası ilk tur maçında Avusturya şampiyonu Rapid Wien’e karşı mücadele ederken Bülent Korkmaz da sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına Avrupa sahnesinde çıktı.

O günlerde adına ’Avrupalı Bülent’ dediler. Ardından ’Cesur Yürek’ oldu. Hatta Arsenal ile oynanan final maçında sargılı koluyla ’Beckenbauer’ gibi karşılaşmaya devam etti. Ve nihayetinde Avrupa kupalarında 102 kez oynayarak bu kupalarda en çok maç yapan Türk futbolcusu unvanını aldı.

Bülent Korkmaz futbolu bıraktığı 2005 yılına kadar 8 lig şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finali, 1 UEFA kupası, 1 Süper Kupa, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 6 Türkiye Kupası yaşadı. Avrupalı Bülent; A Milli takım formasını da en çok giyen üçüncü oyuncu olarak kayıtlara geçti.”

Kaynak: İHA