'Bazı Şeyleri Bilinçli Yaptıklarını Düşünüyorum'

Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı'nın Fransız kalecisi Armelle Attingre:'Buraya geldikten sonra ülkemde yayınlananlarla buradakilerin farklı olduğunu gördüm' '(Darbe girişimini) Biraz korktuk ama problem yok' 'Şampiyonlar Ligi'nde bir takımda forma giymek istedim'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı'nın transfer ettiği Fransız kaleci Armelle Attingre ülkesinde anlatılanlarla, Türkiye'de gördüklerinin birbirinden farklı olduğunu söyledi.

Yeni sezon öncesinde, Issy Paris takımından başkent ekibine gelen ve bir yıllık anlaşmaya imza atan 27 yaşındaki Fransız kaleci, gelmeden önce Türkiye ile ilgili bilgisi olduğunu ancak geldikten sonra sürprizlerle karşılaştığını dile getirdi.

Attingre, Fransa'dayken farklı dinlerden insanlarla tanıştığını belirterek, 'Genel anlamda Türkiye ile bilgim vardı. Buraya geldikten sonra sürpriz oldu. Buradaki kültürü kendime uygun buldum.' dedi.

Fransız medyasını takip etmeyi sevmediğine dikkati çeken Attingre, şunları söyledi:

'Fransız medyasının birçok haberinden rahatsız olurum. Bazı şeyleri bilinçli olarak yaptıklarını düşünüyorum. Buraya geldikten sonra ülkemde yayınlananlarla buradakilerin farklı olduğunu gördüm. Orada yayınlananlarla ilgili hiçbir şey görmedim. Ben gördüklerimle ilgili yorum yaparım. Hatta bazı arkadaşlarımı buraya getirebilirim diye düşünüyorum.'

- 'Terör bir insanlık suçudur'

Terörün sadece Türkiye ve Fransa'nın sorunu olmadığını anlatan Attingre, 'Dünyanın genel bir sorunu. Dünyadaki insanlık sorunu. Önemli olan insanların demokratik bir ortamda yaşayabilmesidir. Terör bir insanlık suçudur.' ifadelerini kullandı.

- 15 Temmuz darbe girişimi

Yenimahalle Belediyesi'nin Fransız kalecisi, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle biraz tedirginlik yaşadığını anlattı.

Türkiye'ye gelmeden 15 saat önce darbe girişimini duyduğunu anlatan Attingre, şunları söyledi:

'Darbe girişimini duyduğumda Türkiye'ye gelmeme 15 saat kalmıştı. Olayı duyunca antrenörümüz Serdar Eler ile görüştüm. Konuşma sonrasında ortamın sakin olduğunu anladım. Ancak ailem risk olduğunu düşündü. Kontrat imzalamıştım ve Serdar Eler ile tekrar görüştüm. Açıkçası biraz tedirgin oldum ama sadece biraz. Serdar Eler problem olmadığını anlattı. Ben de zaten bir hafta sonra geldim. Biraz korktuk ama problem yok.'

- 'Bilerek ve isteyerek geldim'

Armelle Attingre, Yenimahalle Belediyesi'nin, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olmasının Türkiye'ye gelmesinde etkili olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'ye 2 sene önce de geldiğini hatırlatan Attingre, 'Avrupa kupasında Yenimahalle ile rakip olmuştuk. Şanssız bir golle yenilmişlerdi. Ankara seyircisi ve ortam çok iyiydi. Her şeyden önce Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takımda oynamak istedim. Bu ortama geldiğimiz için çok mutluyum. Değişik bir atmosfer aradım. Bilerek ve isteyerek geldim.' diye konuştu.

Gelmeden önce bazı bilgilere sahip olduğunu anlatan Fransız oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

'Özellikle de bunların içinde Yeliz Özel vardı. Onunla ilgili bilgim vardı. Bir de karşılaştığımız dönemdeki oyuncuların isimlerini biliyordum. Aynen beklediğim gibi çıktı. Takımın mücadele hırsı ve performansı benim çok hoşuma gitti. Bana uygun bir takıma geldiğimi düşünüyorum.'

Kulübün kendisini istemesi durumunda Türkiye'de kalabileceğini belirten Attingre, 'Bunun için iyi oynamam lazım. Burada iyi insanlarla tanıştım ve iyi arkadaşlarım oldu.' dedi.

Fransız eldiven, Türk yemeklerine de alıştığına vurgulayarak, 'Çorba ve şiş kebabı çok seviyorum. Yemek konusunda seçme yapmam. Serdar Eler ne yerse, ben de onu yiyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA