4.Paşa Altın Kemer Güreşleri Başlıyor

İzmit Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Paşa Altın Kemer Güreşleri için geri sayım başladı.

İzmit Belediyesi 4. Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşleri 10 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Doğu Kışla Gençlik Parkı Er Meydanı’nda düzenlenecek olan güreşlerde Şaban Yılmaz, Orhan Okullu, Fatih Atlı ve İsmail Balaban’ın da olduğu 46’sı başpehlivan olmak üzere 700’e yakın güreşçi bel bağlayacak. Güreşler öncesinde basın toplantısı düzenleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, tüm İzmitliler’i müsabakaları izlemeye davet etti.

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Paşa Altın Kemer Güreşleri basın toplantısına Başkan Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Güray Oruç ve güreşçiler katıldı.

Ata sporunu yaşatmak için bu tür müsabakaların önemli olduğunu söyleyen Başkan Doğan, “Kırkpınar’ı aratmayan hatta zaman zaman onun da heyecanının üzerine çıkan güreşlerin 4.’sünü düzenlemenin heyecanı içerisindeyiz. Er meydanı sadece bilek gücünün değil, centilmenlik, kardeşlik, bir anlamda sonuçlara katlanma, rakibine saygı duyma ama bunun yanında da mücadelede elinden ne geliyorsa ahlaki sınırlar içerisinde yapma alanıdır” dedi.

Düzenlenecek olan güreşlerin bölgeye adını veren Mehmet Ali Paşa’nın onure edilmesi amacını da taşıdığını belirten Başkan Doğan, “Bu seneki yağlı güreşlere bizim tahminimiz 700’e yakın sporcu katılacak. Bunların içerisinde Türkiye’nin yetiştirdiği birçok başpehlivan var. Ve bunların içerisinde de bir numarada güreşenlerin hepsi olacak. Alanda 4 bin kişilik tribün kurduk. Çevresindeki alanla birlikte 8 bine yakın insanımız müsabakaları takip edebilecek. 4. Paşa Altın Kemer Güreşlerimiz şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan konuşmasının ardından müsabakalarda mücadele edecek güreşçilerle birlikte altın kemer önünde fotoğraf çekildi.

Kaynak: İHA