Milli Takımda 2 Yıl Sonra Bir İlk!

Trabzonspor’da iki yıllık bir aranın ardından ilk kez bir oyuncu A Milli Takım formasıyla resmi bir maçta ilk on birde yer alarak 90 dakika forma giydi. Bordo-mavili futbolcu Okay Yokuşlu, Milli Takım’la Trabzonspor’u temsil eden isim oldu.

A Milli Takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı. Seyircisiz oynanan maçta Trabzonspor’u uzun bir sürenin ardından Milli Takım’da temsil eden isim ise bordo-mavililerin genç yeteneği Okay Yokuşlu oldu. 720 günü aşan bir aranın ardından Trabzonspor’dan bir oyuncu ilk on birde yer aldı.

Trabzonspor son yıllarda aldığı başarısız sonuçların ardından A Milli Takım’a oyuncu vermekte büyük bir zorluk yaşadı. Geçmiş yıllarda A Milli Takım’da en az 3-4 oyuncuyla temsil edilen bordo-mavili kulüp son yıllarda bu özelliğinden uzaklaşmıştı. Bu konuda hala büyük sıkıntılar yaşayan Karadeniz ekibi, bugünkü milli takımda Onur Recep Kıvrak ve Okay Yokuşlu ile temsil edilirken, iki yıllık bir aranın ardından ilk kez ilk on birde bir oyuncu ile temsil edildi. 9 Eylül 2014 yılında A Milli Takımın Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında kaleci Onur Recep Kıvrak, İzlanda ile oynanan maçta ilk on birde sahada yer alırken, müsabakayı ise Türkiye 3-0 kaybetmişti. Söz konusu tarihten sonra Onur, yedek kulübesinde beklemeye geçerken, Mehmet Ekici ise 16 Kasım 2014 tarihinde Kazakistan ile oynanan ve Türkiye’nin 3-1 kazandığı Avrupa Şampiyonası grup eleme maçında 5 dakika forma giymişti.

OKAY İLK RESMİ MAÇINDA 11’DE BAŞLADI

Trabzonspor’un genç oyuncusu Okay Yokuşlu ise A Milli Takım formasıyla Trabzonspor’u ilk on birde temsil eden tek isim oldu. Milli forma ile ilk resmi maçına Hırvatistan karşısında çıkan ve 6 numaralı forma ile mücadele eden Okay Yokuşlu, performansıyla beğeni kazandı. 720 günü aşan bir aradan sonra Milli Takım’ın ilk on birinde ilk kez Trabzonspor’lu bir oyuncu yer almış oldu.

HEDEF EN AZ 4 OYUNCU

Trabzonspor yönetimi ise A Milli Takım’a daha çok oyuncu vermeyi hedefliyor. Yaşadığı kötü günleri geride bırakmak isteyen Karadeniz ekibi yeni sayfa açarak başladığı yeni sezonda A Milli Takım seviyesinde de yeni bir sayfa açarak daha çok oyuncuyla milli takımlarda yer almak istiyor.

Kaynak: İHA