İrfan Buz, Şampiyonluk İstiyor

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, “Bu sezon kesinlikle Play-off’u yakalamak istiyoruz. Tabi bunun da üzerine çıkıp, şampiyon olmak istiyoruz” dedi.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, “Her şeyden evvel iyi başlamak bizim açımızdan önemliydi. Ne olursa olsun puanları kazanmamız gerekiyordu. Bunu da yaptık ama üzerine koymamız gerekiyor. O yüzden alınan iki galibiyeti abartmamamız gerekiyor. Oynadığımız iki maçı geride bıraktık ve Denizlispor maçına yoğunlaştık” diye konuştu.

“Futbolda gerçekler önemlidir”

Denizli deplasmanına 3 puan parolasıyla gideceklerini aktaran Buz, zorlu karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade etti.

İçel İdmanyurdu ve Samsunspor karşısında alınan galibiyetlerin küçümsenmemesi gerektiğine değinen tecrübeli teknik adam, “Maç yaptığımız takımları küçümsememek gerekiyor. Önümüzdeki müsabakalarda bu takımları göreceksiniz. Samsunspor takımı da çok kötü bir takım değil, futbolda gerçekler önemlidir. O yüzden maçlara iyi konsantre olmamız gerekiyor” dedi.

“Ne olursa olsun iyi bir futbolla, deplasmanda 3 puanı almak istiyoruz”

Buz, Denizlispor’da giden futbolcuların yerine iyi futbolcuların alındığını ifade ederek, “Forvet, orta saha ve kanatlarına baktığımızda kaliteli oyuncuları var. İyi bir oyuncu kadrosuna sahipler. Ama biz öncelikle kendimize bakacağız. Ne olursa olsun iyi bir futbolla, deplasmanda 3 puanı almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şampiyon olmak istiyoruz

Buz, göze hoş gelen futbol oynayan futbolcuların takımda yer aldığına dikkat çekerek, “Bu lige, mücadeleci bir lig. Tabi takımsal anlamda iyi oynamamız gerekiyor. Geçen sene hedef ligde kalmaktı. O hedefin üzerine çıktık ve neredeyse Play-Off’u yakalıyorduk. Bu sezon kesinlikle Play-Off’u yakalamak istiyoruz. Tabi bunun da üzerine çıkıp, şampiyon olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA