Futbol Açıklaması 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

Hırvatistan: 1 Türkiye: 1.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında Türkiye, deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı.

İkinci yarıda, hücumda Hakan Çalhanoğlu'nun uzun pasları ve Emre Mor'un hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalışan Türkiye, net bir fırsat yakalayamadı. Özellikle son bölümdeki Hırvatistan ataklarında oluşan tehlikeleri savuşturan milliler, zorlu deplasmandan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Mücadelenin ikinci yarısında da Hırvatistan topun kontrolünü elinde tuttu. Mandzukic ve Pjaca ile gol için yakaladığı fırsatları kullanamayan Hırvatistan, son dakikalarda ataklarını sıklaştırdıysa da, uzatma bölümü 6 dakika olan ikinci yarıda aradığı golü bulamadı.

50. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla Cenk Tosun savunmanın arkasına hareketlendi. Savunma hızlı dönünce ve destek gelmeyince Cenk, ceza yayı üzerinde yerden şutunu attı. Kaleci Kalinic yatarak topu kontrol etti.

58. dakikada Perisic'in sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topu, Rakitic kafa ile altıpas önüne indirdi. Mandzukic'in zor pozisyondaki vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

75. dakikada Corluka'nın sağ kanattan ceza sahası içine ortaladığı topa Pjaca'nın penaltı noktasında yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'ın ellerinden oyun alanına döndü. Hırvat futbolcular topu kazanmaya çalışırken, meşin yuvarlak auta çıktı.

90+1. dakikada Badelj, süratle ceza sahası içine girdi. Badelj'in ceza sahası içi sol çaprazdan attığı sert şutta, kaleci Volkan Babacan, topu ayaklarıyla kornere çeldi.

Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Kaynak: AA