Dünya Şampiyonu Genç Güreşçiye Coşkulu Kutlama

Fransa’da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Enes Uslu memleketi İznik’te coşkuyla karşılandı.

Fransa'da düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 66 kilogramda altın madalya kazanan Enes Uslu için memleketi Bursa'nın İznik ilçesinde tören düzenlendi.

Belediye binası önünde gerçekleştirilen törende, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Bursa Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Uslu, burada yaptığı konuşmada, büyük bir gurur ve mutluluk yaşadığını söyledi.

Kendisini bugünlere getiren anne ve babası, antrenörleri ile kendisine destek veren İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a teşekkür eden Uslu, 'Bu spor, diğer sporlardan ayrı, manevi olarak duaya ihtiyaç duyulan bir spor. Ben dünya şampiyonasında beş maç yaptım dördünü geriden gelerek kazandım. Bütün rakiplerim iddialı güreşçilerdi. Bunların tamamını beni sevenlerin dualarıyla kazandım.' dedi.

Uslu, kazandığı dünya şampiyonluğu unvanını şehitlere armağan ettiğini belirterek, 'İnşallah büyüklerde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele ederek, altın madalya getirmek istiyorum. Hedefimin, en iyi dereceleri Türkiye'ye getirmek. Bu yolda bizlerden dualarını eksik etmeyin yeter.' diye konuştu.

Genç şampiyon güreşçi konuşmasının ardından vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Kaynak: AA