Çalımbay Açıklaması 'Maalesef Çok İyi Oyuncularımızı Kaybettik'

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig’in ilk 2 haftasında futbolcuların gösterdikleri performanstan dolayı mutlu olduğu söyledi. Çalımbay, yeni sezon öncesi çok iyi oyuncularını kaybettiklerini de ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda İstanbul Başakşehir ile karşılaşacak olan Kasımpaşa’nın Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kemerburgaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Mücadele olarak her konuda gayet iyiydik”

Rıza Çalımbay, Trabzonspor ve Adanaspor maçlarında istediklerini sahaya yansıtamadıklarını belirterek, “Özellikle Trabzonspor maçında hiç pozisyon yokken kendi hatamızdan verdiğimiz bir pozisyonla mağlup duruma düştük. Ama mücadele olarak her konuda gayet iyiydik. Adana maçı 20 dakika çok iyiydi. Belki de çok farklı kazanacağımız bir maçtı. Geç gelen transferlerden dolayı maalesef istediğimiz şekilde bitiremedik” dedi.

“Şu anda biz ligde Şampiyonlar Ligi’ne oynayan takımlardan bir tanesi olacaktık”

Transferde geç kaldıklarını vurgulayan Çalımbay, "Şu anda hala sakat arkadaşlarımız var. Hazır olmayan arkadaşlarımız var. 3 aydan beri çalışmamış arkadaşlarımız var. Hem lig maçını oynuyoruz hem o arkadaşları da iyi bir duruma getirmeye çalışıyoruz. Bize bir kere zaman lazım. Her şeyden önce bizim zamana çok ihtiyacımız var. Elimizdeki kadroyu koruyup 4-5 tane oyuncu alabilseydik şu anda biz ligde Şampiyonlar Ligi’ne oynayan takımlardan bir tanesi olacaktık. Ama maalesef çok iyi oyuncularımızı kaybettik. Onların yerine aldığımız arkadaşları da çok geç aldık. Geçen seneye göre mutlu musunuz derseniz değiliz. Bu sene yine de hedefimiz ligi çok iyi bir yerde bitirmek” diye konuştu.

"Milli ara iyi geçmedi"

Basın mensuplarının ’Milli takım arasını iyi değerlendirdiniz mi’ sorusuna ise Çalımbay, “Milli ara iyi geçmedi. Çünkü hem sakat arkadaşlar vardı hem de milli takıma giden arkadaşlar vardı. Hazır olmayan arkadaşlar açısından biraz iyi geçti. Ama Sivas maçında Ferhat, Koita ve Frank sakatlandı. Zaten Koita daha maça çıkmadan sakatlandı. Frank bizim için en çok şey beklediğimiz arkadaşımız. Bir türlü gelmedi takıma sakat ve sıkıntıları var. Hazır değil. Onun için de bu sıkıntıları yaşayacağız. Biraz önce söylediğim gibi bize zaman lazım. İnşallah arkadaşlarımızdan beklediğimiz performansı alabilirsek o zaman bir sıkıntımız olmayacak. Bu arkadaşlarımızın çoğu zaten Türkiye ligini bilmiyor. Bir de bizim en büyük sıkıntımız ligin başlamasına 1 hafta kala oyuncu aldık" şeklinde cevap verdi.

“Futbolcu aldık hemen oynayacak diye bir şey yok”

’Takımın istediğiniz seviyeye gelmesi için bir süre var mı’ sorusuna ise tecrübeli teknik adam, “Aslında kafamızda süre olmaması gerekiyor. Bizim bunların hepsini baştan almamız gerekiyordu ama yapamadık, olmadı. Sonradan geldi hepsi. Futbolcu aldık hemen oynayacak diye bir şey yok. Görüyorsunuz 3 büyük takımlarda belki bizim 10 katına transfer yapıyorlar ama oynatamıyorlar 2-3 hafta. Çünkü uyum süreci var. Ben biraz önce takıma yeni katılan Samuel’le konuştum. ’Sen bu musun’ dedim. ’Yok. Ben takımı tanımıyorum ki’ dedi.

’Kimseyi bilmiyorum’ dedi.

Adam haklı bir şey diyemiyorsun. O da süre istiyor. Biz de vereceğiz ama tabi lig beklemiyor. Maçları görüyorsunuz çok zor maçlarımız oluyor. Şimdi Başakşehir ardından Fenerbahçe sonra Bursa deplasmanı... Bunların hepsi zor geçecek maçlar ama artık bundan sonra fark etmiyor, transfer kapandı. O yüzden elimizdeki arkadaşlarımızla biz en iyisini yapacağımıza inanıyoruz” cevabını verdi.

Kaynak: İHA