Çalhanoğlu Açıklaması 'Çok Koştuk, Hiç Pes Etmedik'

A Milli Takım’ın başarılı oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, "Çok koştuk, hiç pes etmedik. Turnuvaya iyi başlamak istedik. 1 puan da bence gayet iyi” dedi.

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ilk maçında A Milli Takım’ın Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından açıklamalarda bulunan A Milli Takım’ın başarılı oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, “Hırvatistan’ın tecrübeli bir takım olduğunu biliyorduk. Bizim takıma baktığımızda çok genç bir ekibiz. Turnuvaya iyi başlamak istedik. İlk 10-15 dakika gayet iyi başladık. Onların oynamasına hiç müsaade etmedik. Gerçi onların birkaç önemli gol pozisyonları oldu. Onları atsalardı maç değişebilirdi ama defansımız gerçekten çok iyi oynadı. Takım olarak hiçbir zaman disiplinden kopmadık. Golü maalesef penaltıdan yedik. Ama ondan sonra skoru hemen tekrar eşitlemeyi başardık. Golü de ben attığım için çok mutluyum” dedi.

"Fatih hoca ile sürekli konuşuyoruz"

Çalhanoğlu, Fatih Terim ile sürekli konuştuklarını söyleyerek, “Oyunun ilk 20 dakikası sol açıktaydım daha sonra hoca 3-5-2’ye geçti taktik olarak. Ama ondan sonra ikinci yarı gene sol açığa geçtim. Ama her zaman dediğim gibi tam istediğim pozisyon göbekte olmak veya açıkta olmak. Bu durum ile alakalı da Fatih hoca ile maç içinde sürekli konuşuyoruz” açıklamasında bulundu.

"1 puan maçın hakkıydı"

Çalhanoğlu, “Çok koştuk, hiç pes etmedik. Turnuvaya iyi başlamak istedik. 1 puan da bence gayet iyi” diyerek, "Bence gruba baktığımızda bizi en zorlayacak takım olarak Hırvatistan’ı görüyoruz. Çünkü çok tecrübeli bir takım. Ama biz de bugün onlara hiç müsaade etmedik, çok rahatsız ettik onları. O yüzden yine tekrarlayacağım ama 1 puan maçın hakkıydı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA