Sokak Basketbolunun Kralı Tacını Taktı

Sokak basketbolunun en iyilerini bir araya getiren Red Bull King of The Rock Türkiye Finali’nde şampiyon Yunus Berk Targan oldu.

İzmir’de sokak basketbolu festivali yaşatan turnuvada şampiyonluğa uzanan Targan, finalde Ege Dülgar’ı geçerek 17 Eylül’de Belgrad’da düzenlenecek Dünya Finali’ne gitmeye hak kazandı. Basketbol festivaline ev sahipliği yapan İzmir’deki finalde Pınar Karşıyakalı basketbolcular Brent Petway ve Egemen Güven ile son iki yılın Dünya Şampiyonu Kıvanç Dinler gösterileriyle seyircilere eğlenceli anlar yaşattı. Rap dünyasının ünlü isimleri Anıl Piyancı ve Kamufle de konseriyle finale renk katarken, BMX’in en yetenekli isimlerinden Viki Gomez de bir şova imza attı.

İlk kez 2010 yılında sokak basketbolunun kralını belirlemek için düzenlenen Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvasının 2016 yılı Türkiye Finali 4 Eylül’de İzmir Container Hall’da gerçekleşti. Bursa, Adana, İstanbul ve İzmir’deki elemelerin ardından finale çıkan 32 sporcu kıyasıya mücadele etti. Turnuvada İzmir elemelerinden finale çıkan Yunus Berk Targan, Türkiye Şampiyonu oldu. Tüm rakiplerini geride bırakmayı başaran Targan, finalin bir diğer başarılı ismi Ege Dülgar’ı mağlup ederek 17 Eylül’de Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşecek Dünya Finali’ne gitmeye hak kazandı.

Dünya Finali’nde iki Türk

Red Bull King of the Rock Dünya Finali’nde ayrıca Türkiye’den başka bir isim daha olacak. Son iki yılın Dünya Şampiyonu olarak turnuvaya doğrudan katılacak olan Kıvanç Dinler, 2014 ve 2015’te olduğu gibi turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak Sırbistan’da mücadele edecek.

Sokak basketbolu festivali yaşandı

İki gün boyunca sokak basketbolunun merkezi haline gelen İzmir’de seyirciler karşılaşma aralarında birbirinden keyifli etkinlikleri izleme şansı yakaladı. Container Hall’da birbirinden önemli isimler sahne alarak, yarışmacıların ve seyircilerin final havasına girmesini sağladı. Kamufle, Anıl Piyancı, Dj No Frost ve Dj Markone performansları yanı sıra dünyaca ünlü Red Bull sporcusu Viki Gomez’de BMX ile bir gösteri imza attı. Sokak basketbolunun dünya çapındaki en başarılı ekibi Harlem Globetrotters’ın eski üyesi olan Pınar Karşıyakalı Brent Petway, Egemen Güven ve Kıvanç Dinler unutulmaz bir gösteriye imza attı.

Finalde şampiyonluğa uzanan Yunus Berk Targan, “Çok sevdiğim kuzenimin düğünü vardı ve final için o düğünü kaçırdım. Ben de orada olurum diye düşünüyordum ama buradaki işim haliyle uzadı. Böyle bir fırsat da insanın eline bir kez geçer, bunu anlayışla karşılayacaklarını umuyorum. Sonuçta şampiyonum. Üstelik işin ucunda Sırbistan’daki Red Bull King of the Rock Dünya Finali de vardı. Finalde maç maç baktım, elenirsem düğüne, elenmezsem de Sırbistan’a giderim diye düşündüm. Herhalde düğündekiler artık daha az kızarlar. Zaten bir tarafım da oradaydı” dedi.

Kaynak: İHA