Edremit'te Bilardo Turnuvası Heyecanı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 4 gün süren ‘Kurtuluş Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası’ sona erdi.

Edremit ilçe merkezindeki bir bilardo salonunda Balıkesir Bilardo İl Temsilciliği’nin nezaretinde ‘Kurtuluş Kupası 3 Bant Bilardo Turnuvası’ gerçekleştirildi.

4 gün süren turnuva, Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu olan 9 Eylül 1922 günü dolayısıyla tertip edildi. Turnuvaya Balıkesir il merkezi ve ilçelerinden toplam 48 sporcu katıldı.

Turnuvanın ilk tur eşleşmeleri kura çekilerek yapıldı ve karşılaşmalar, 30’ar sayı şeklinde ve 50 ıstaka ile tamamlandı. Turnuvada lisanslı bilardo oyuncusu 14 yaşındaki Ali Berkay Yiğit ilgi odağı oldu. Sabahtan başlayarak, gecenin geç saatlerine kadar devam eden müsabakalarda çekişmeli anlar yaşandı. Türkiye Bilardo Federasyonu bünyesindeki hocaların hakemlik yaptığı turnuvada, final müsabakaları kıran kırana geçti.

Yarı finale kalan Gürcan Göçengil (Bandırma), İsmail Hakkı Başar (Bandırma), Erkan Arık (Edremit) ve Necdet Yalçın (Balıkesir) isimli sporcular, gecenin geç saatlerine kadar rakipleriyle karşılaştı. Turnuvanın şampiyonluk mücadelesi ise, Erkan Arık ve Necdet Yalçın arasında yapıldı. Maçın şampiyonu, Balıkesir’den katılan sporcu Necdet Yalçın oldu. Derece alan 4 oyuncuya kupalarını tecrübeli hakemler verdi.

Kaynak: İHA