Akdeniz Belediyesi'nden Amatör Spor Kulüplerine Destek

Amatör spora ve sporculara her zaman destek olan İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da İçel’de faaliyet gösteren 14 amatör spor kulübüne, futbol sezonu öncesinde, forma, şort, krampon, tekmelik, kaleci eldiveni ve futbol topundan oluşan malzeme yardımı yaptı.

Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesisleri’nde düzenlenen törene, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, Belediye Meclis üyesi ve Akdeniz Belediye Spor Kulübü Başkanı Faik Eroğlu, Belediye Meclis üyeleri Canan Yüce, Hediye Eren ve Mehmet Şevluğ ile amatör futbol kulübü yöneticileri ve her yaştan amatör futbolcular katıldı.

Törende, İçel Spor, Huzurkent Spor, Yenitaşkent Spor, Karacailyas Spor, Dikilitaş Spor, Karaduvar Spor, Akdeniz Gücü Spor, Kuvayi Milliye, Akdeniz Belediye Spor, Gençlerbirliği, Kadir Efe Spor, İçel Demir Spor, Kazanlı Spor, Türk Ocağı Spor kulüplerine, forma, şort, krampon, tekmelik, kaleci eldiveni ve futbol topundan oluşan malzemelerin dağıtımı, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, İçel ASKF Başkanı Mithat Ertaş ile Belediye Meclis üyeleri tarafından yapıldı.

Malzeme dağıtımı öncesi konuşan İçel ASKF Başkanı Mithat Ertaş, bu yıl da sporcuları unutmayıp 2016-2017 futbol sezonu başlamadan amatör spor kulüplerine malzeme desteği sunan Akdeniz Belediyesi’ne ve Başkan Türk’e teşekkür etti. Ertaş, "Amatörlük bir vefa ve cefa işi. Sizler ulvi bir görev yapıyorsunuz. Çünkü gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, kahve köşelerinden kurtararak ciddi anlamda gençliğe katkı sunuyorsunuz. Sorunlarınızı, sıkıntılarınızı biliyoruz. Ne zamanki bu sıkıntılarınızı Akdeniz’e aktardığımızda, sağ olsunlar bize hiç olumsuz davranmadılar, amatörün yanında oldular" dedi.

Başkan Fazıl Türk ise gençlere ve kentin spor camiasına sunduğu katkılardan dolayı Başkan Ertaş’a teşekkür ederek, "Gençlerimiz geleceğimizdir ve siz değerli gençlerimiz, çocuklarımız ve spor kulüplerimiz daha fazlasını hak ediyorsunuz" dedi.

Toplamda 14 spor kulübüne malzeme desteği sunacaklarını kaydeden Türk, "Akdeniz Belediyesi adına, bu kulüplerimize emek veren, hocalık yapan, yönetimlerinde yer alan herkese minnettarız. Yaptığınız hizmetleri çok anlamlı buluyorum. Bu ve benzeri hizmetler, biz yerel yöneticilerin görevidir. Belediyemize ait sahalar da hem çocuklarımıza, hem de bütün kulüplerimize ve yurttaşlarımıza açıktır. Çocuklarımıza sahip çıktığınız ve emekleriniz için hepinize tekrar teşekkür ediyor; sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ertaş, Başkan Türk’e çiçek hediye etti. Ardından protokol üyeleri tarafından 14 amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

Kaynak: İHA