15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Futbol Turnuvası'nın Şampiyonu Toroslar Belediyespor

İçel Büyükşehir Belediyesi ve İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından, 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Futbol Turnuvası’nda Toroslar Belediyespor, finalde rakibi İçel İdman Yurdu U21 takımını 2-0 skorla yenerek şampiyon oldu.

‘Bir Olursak Biz Oluruz’ sloganıyla düzenlenen ve iki gün süren turnuva, Medcem Silifke Belediyespor, Toroslar Belediyespor, Meskispor ve İçel İdman Yurdu U21 takımlarının katılımıyla Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda gerçekleştirildi.

Müsabakaları İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, İçel Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mithat Ertaş, İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, meclis üyeleri ve vatandaşlar izledi.

Turnuvanın ilk gününde eşleşen Medcem Silifke Belediyespor ve Toroslar Belediyespor karşılaşmasında, Toroslar ekibi, rakibi Medcem Silifke Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. 0-0 beraberlikle biten ve penaltılara giden Meskispor-İçel İdman Yurdu U21 karşılaşmasında ise maçı 5-4 skorla İçel İdman Yurdu U21 kazandı. İlk gün oynanan karşılaşmalar sonrasında Toroslar Bld. Spor ve İçel İdman Yurdu U21 finale yükseldi.

İkinci gün oynanan final karşılaşmaları sonunda ise Toroslar Belediyespor, rakibi İçel İdmanyurdu U21 takımını 2-0 yenerek şampiyon oldu. 3.’lük maçında ise Silifke Belediyespor, Meskispor’u mağlup ederek 3.’ü oldu. Takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen tören ile verildi.

Tören öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanetten Kocamaz, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Futbol Turnuvası’nın 15 Temmuz’da ülkemizin verdiği demokrasi mücadelesini ve 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla gerçekleştirildiğini ve bundan sonraki yıllarda da yapılmasını temenni ettiğini ifade ederek, "15 Temmuz ülkemiz için bir dönüm noktası birlik ve beraberliğimizin göstergesi oldu. 15 Temmuz’daki birlik ve beraberlik duygusunun bundan sonra da artarak devam etmesini diliyoruz. Bizim ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti’dir. Vatanımız, bayrağımız, ülkemizin birliği ve beraberliğidir. Böyle bir ortamda demokrasimize sahip çıkmak ve şehitlerimizi anmak için düzenlediğimiz bu turnuvada emeği geçen başta İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Turnuvamıza bu yıl başladık, umarım bundan sonraki yıllarda da devam eder. Müsabakalarda mücadele eden tüm takımlarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA