GÜNDEM ÖZETİ / 4 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin'de, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. Erdoğan ve Obama görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Kongre Merkezi'nde, G20 resmi karşılama ve aile fotoğrafı çekimine katılacak Erdoğan, G20 Dönem Başkanı Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping'in açılış konuşması ve ardından 'Politika eşgüdümünün güçlendirilmesi ve büyüme için yeni bir yol' konulu çalışma oturumuna iştirak edecek.

- Karşılama töreni ve eşli aile fotoğrafı çekiminde de bulunacak olan Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve eşi tarafından G20 liderleri onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Hangcou)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre'de Yafes Köprü'sü yanında yaptırılacak parkın temel atma töreninde yer alacak.

(Şırnak/15.00)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Şeker Fabrikaları Şeker Üretim Kampanyası açılışı ile Malatya Gümrük ve Ticaret Bölge Hizmet Binası temel atma törenlerine katılacak.

(Malatya/09.00/11.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Conrad Otel'de düzenlenecek Otomotiv Sanayi Bilgilendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

GÜNCEL

1- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Hakkari, Van ve Mardin'deki terör saldırılarında ve çatışmalarda şehit düşen güvenlik güçleri, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanacak.

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Beylikdüzü Belediyesince Kuğulu Park'ta düzenlenen Çardak Altı Söyleşileri'ne yazar Ahmet Ümit, Mario Levi ve İskender Pala konuşmacı olarak katılacak.

(İstanbul/19.30)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde

- 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağı I Grubu ilk maçının hazırlıklarını, müsabakanın oynanacağı Maksimir Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

-Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesi statta basın toplantısı düzenleyecek.

(Zagreb/19.00/19.30)

2- 20 Yaş Altı Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2. Grup'taki üçüncü maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

(Varna/17.30)

3- Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Erkek Hentbol Takımı, EHF Kupası 1. tur rövanş maçında, THF Spor Salonu'nda, Hırvatistan temsilcisi

GRK Varazdin 1930 ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/16.00)

4- Atletizmde Turkcell Süper Lig final yarışmaları Ali Naili Moran Atletizm Sahası'nda sona erecek.

(Ankara/15.00)

5- Hentbolda Bayanlar Süper Kupa maçında Yenimahalle Belediyespor ile Ardeşen Gençlik, Çamlıca Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

6- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası 1. turunda gruplarda üçüncü ve son maçlar yapılacak.

7- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri, üç grupta oynanacak 9 maçla başlayacak.

8- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2016 sezonunun 14. yarışı İtalya Grand Prix'si Monza Pisti'nde koşulacak.

(Monza/15.00)

9- MotoGP Dünya Şampiyonası'nda 2016 sezonunun 12. yarışı Büyük Britanya Grand Prix'si Silverstone Pisti'nde gerçekleştirilecek.

(Silverstone/17.30)

10- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA