Eto'o'dan Hazırlık Maçında Hat-Tirck

Antalyaspor, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2018 Dünya Kupası Eleme maçlarından dolayı lige verilen arada TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor ile oynadığı hazırlık maçını Samuel Eto’o’nun attığı 3 golle kazandı.

Antalyaspor, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın, Hırvatistan ile oynayacağı 2018 Dünya Kupası Eleme maçı nedeniyle lige verilen arada TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor ile Antalya Belek’te hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlılar mücadeleye Ferhat, Sakıb Aytaç, İnkoom, Diego Angelo, Kenan Horiç, Yekta, Charles, Makoun, Serdar Özkan, Rennie ve Eto’o, on biriyle çıktı. Ege temsilcisi Denizlispor ise, Zeki, Burak, Cenk, Ömer, Keremcan Akyüz, İsmail Güven, Veli Acar, Arış Örücü, Ziya Alkurt, İsmail Haktan Odabaşı ve Perovic on biriyle sahaya çıktı. Antalyaspor mücadelede daha üstün oyun ortaya koydu. Süper Lig temsilcisi ilk yarıyı Keremcan’ın hatasında ceza alanı içinde topla buluşan Eto’o’nun ayağının dışıyla attığı golle 1-0 önde tamamladı. Mücadelenin ikinci yarısına kırmızı-beyazlılar hızlı başladı.

46. dakikada Denizlisporlu oyuncuların maça ikinci yarıda giren Celutska’yı ceza alanı içerisinde düşürmesiyle penaltıya sebep verdiler. Penaltıda topun başına geçen Kamerunlu yıldız oyuncu Samuel Eto’o, kaleciyle meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi. Dakikalar 57’yi gösterdiğinde Ege temsilcisi Denizlispor’da Kappel, farkı bire indiren golü attı. 4 dakika sonra dakikalar 61’i gösterdiğinde Antalyaspor’da sahneye yine dünyaca ünlü golcü oyuncu Eto’o çıktı. Ceza alanı içerisinde topu önünde bulan yıldız golcü takımının ve kendisinin maçtaki 3’üncü golünü kaydetti.

Siyah-yeşilli Ege temsilcisi ise maçın son golünü 71’inci dakikada Moritz’in penaltıdan attığı golle buldu. Mücadele de başka gol olmayınca maç 3-2 Antalyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Oynanan hazırlık maçını Antalyaspor Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk de izledi.

Eto’o kendini buldu

Mücadele de 3 gol atan Eto’o, transfer döneminin kapanmasıyla kendisini tekrar futbola verdiğini bir kez daha gösterdi. Eto’o, maç içerisinde takım arkadaşlarına boş alanlar açtı ve her fırsatta takım arkadaşlarına yardımcı oldu. Eto’o, maç boyunca çok istekli bir oyun ortaya koyarken, sakatlığını üstünden attığını gösterdi. Öte yandan maçtaki kazanma arzusunu, saha dışında gören Teknik Direktör Jose Morais, yıldız oyuncuyu 90 dakika sahada tuttu. Eto’o, Antalyaspor’un ligin 3’üncü haftasında Atiker Konyaspor ile oynayacağı maçta gol silahı olarak sahadaki yerini alması bekleniyor.

Kaynak: İHA