Arsenal Futbol Okulu, Vural Ve Toraman'la Buluştu

Teknik direktör Yılmaz Vural:'Antrenmana çıkmaktan çok, dışarıdan destek olmak için geldim ama zaman zaman da çocuklarla olacağım' Eski milli futbolcu İbrahim Toraman:'Benim için hem deneyim hem de (teknik adamlığa) ilk adımları atmam açısından çok iyi oldu'.

Premier Lig ekibi Arsenal'ın Türkiye'deki futbol okulunun öğrencileri, teknik direktör Yılmaz Vural ve eski milli futbolcu İbrahim Toraman ile antrenman yaptı.

Ümraniye Futbol Park Tesisleri'nde tecrübeli teknik adam Vural ve eski Beşiktaşlı Toraman, futbolcu adaylarıyla tecrübelerini paylaştı.

Antrenmanda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz Vural, oğlu ile bu projede bulunmaktan keyif aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Böyle bir iş yaptıklarını öğrendim ve destek olmak istedik. Türkiye'de futbola başlama yaşı 3-4'e indi. Bu kadar aşağıya inmesi futboldaki yükselmeyi de gösterir. Bu okulda çalıştırıcılar çocuklara İngilizce komutlar veriyor. Sene sonunda Londra'daki kamplara İngilizce eğitim alarak hazırlanıyorlar. Bu proje çok güzel. Antrenmana çıkmaktan çok, dışarıdan destek olmak için geldim ama zaman zaman da çocuklarla olacağım.'

Beşiktaş'ın eski futbolcusu İbrahim Toraman ise ilk antrenörlük deneyimini burada yaşadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Biz yıllardır yeşil sahalarda bu işin pratiğini yaptık ve profesyonel anlamda üst seviyelerde futbol oynadık. Futbol hayatımız bittikten sonra UEFA'nın başlattığı kurslara devam ettik. Aldığım lisans doğrultusunda bu yaş grubuna hitap eden bir antrenörlük diplomam var. İlk deneyimimi bugün yaşadım. Arsenal Futbol Okulu çok güzel bir tesis ve ortam oluşturmuş. Benim için hem deneyim hem de ilk adımları atmam açısından çok iyi oldu. Bundan sonra ufak ufak adımlar atarak ileriye doğru gitmek istiyoruz.'

'Arsenal Futbol Okulu Türkiye', İngiliz kulübünün dünyadaki 25 resmi futbol okulundan biri olarak 13 Ağustos'tan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaynak: AA