9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu Yarı Maratonu

Birincilikleri, erkeklerde Etiyopya'dan Regasa, kadınlarda ise milli atlet Esma Aydemir kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu Yarı Maratonu'nda erkeklerde Etiyopya'dan Fetene Alemu Regasa, kadınlarda ise milli atlet Esma Aydemir birinci oldu.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kapsamında düzenlenen yarı maraton, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe'nin verdiği startla Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı.

Yarı maratona katılan yaklaşık bin 500 sporcu, Cumhuriyet Meydanı ile İnciraltı semti arasındaki 21 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için ter döktü. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da etkinliğe katıldı.

Yarış sonunda erkekler kategorisinde ipi göğüsleyen isim, 1.06.56'lık derecesiyle Etiyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa oldu. Geçen yıl da aynı başarıyı gösteren Regasa'yı, 1.07.36 ile Türk atlet Cihat Ulus ve 1.07.51'lik derecesiyle Etiyopyalı Gelaw Getaye izledi.

Kadınlarda ise 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden milli atlet Esma Aydemir, 1.17.53'lük derecesiyle yarı maratonu ilk sırada tamamladı. Kadınlarda Emine Hatun Tuna 1.18.13 ile ikinciliği, Fadime Çelik ise 1.19.59'luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Kaynak: AA