Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar Açıklaması

'Türkiye düşmanlarına karşı kendimizi, evlatlarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Halter camiası olarak bizler de yurt dışında İstiklal Marşımızı okutmak, bayrağımızı göndere çektirmek için çok iyi sporcular yetiştirmeliyiz'

Türkiye Halter Federasyonunca düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Şampiyonası, Zonguldak'ta başladı.

Site Spor Salonu'ndaki şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, tüm dünya ülkelerinin ve milletlerin birbirleriyle yarış içinde olduğunu bu nedenle herkesin işini en iyi şekilde yapması gerektiğini söyledi.

Bazı devletlerin kalleşlik peşinde olduğunu, o nedenle de Türk milletinin uyanık olmak zorunda olduğunu dile getiren Taşpınar, şöyle konuştu:

'Kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Her gencimiz mutlaka okumalı, lisan bilmeli, yöresinin, milletinin folklorunu bilmeli, kültürünü yaşatmalı, donanımlı olmalıyız. Halter camiasının fertleri olarak bizler de en iyi sporcu, en iyi antrenör, en iyi idareci olacağız. Bu dünya üzerinde başka türlü ayakta kalma şansımız yok. Çok kısa bir süre önce 15 Temmuz'da karanlık günler geçirdik. Kardeş kardeşi vurmaya kalktı. Eğer feraset sahibi olursak, kendimizi yetiştirirsek bunlar olmaz. Bu sadece bir cemaatin işi değil. Arkasında birkaç tane devlet var, içeride iş birlikçileri var. Amerika, İsrail, İngiltere'nin Türkiye uzantısı maşalar var. Türkiye düşmanlarına karşı kendimizi, evlatlarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Halter camiası olarak bizler de yurt dışında İstiklal Marşımızı okutmak, bayrağımızı göndere çektirmek için çok iyi sporcular yetiştirmeliyiz.'

Göreve geldikleri 2012'nin ardından 32 ilde faaliyet gösteren halter sporunu 52 ile yaydıklarını ve tüm yarışmalara katıldıklarını da dile getiren Taşpınar, '2012'de Polonya'daki dünya şampiyonasından elimiz boş dönmüştük, çünkü sporcumuz yoktu. Daha sonra madalyalar birbirini izledi. 2013'te uluslararası tüm yarışmalarda 80 madalya, 2014'de 120, 2015'te 140 madalya aldık. Olimpiyatlardan da gümüş madalya ile döndük. Artık güreşten sonra en başarılı federasyon olduk.' ifadelerini kullandı.

285 erkek ve 110 bayan olmak üzere 395 sporcunun katıldığı şampiyona 2 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak: AA