'Türkiye'de Kaleci Sıkıntısı Yok'

Kayserispor'un Bulgar kaleci antrenörü Ivko Gançev: 'Türkiye'de iyi kaleciler var. Volkan Babacan, Volkan Demirel, Harun Tekin ve bizim kalecimiz Muammer Yıldırım, bunlar gerçekten iyi kaleciler. Eskisi gibi Türkiye'de yerli kaleci sıkıntısı yok.' 'Kendimi Bursalı hissediyorum. Bursa ve Bursaspor sevdası bambaşka'

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Kayserispor'un Bulgar kaleci antrenörü Ivko Gançev, Türkiye'de kaleci sıkıntısı olmadığını kaydetti.

Gançev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aktif kalecilik döneminde Türkiye'de kaleci sıkıntısının olduğunu ancak şu an böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Türk futbolunda son yıllarda yaşanan gelişmelerin kalecilere de yansıdığını vurgulayan Gançev, şöyle devam etti:

'Türkiye'de iyi kaleciler var. Volkan Babacan, Volkan Demirel, Harun Tekin ve bizim kalecimiz Muammer Yıldırım, bunlar gerçekten iyi kaleciler. Eskisi gibi Türkiye'de yerli kaleci sıkıntısı yok. Eğer yabancı kaleci alırsan Muslera gibi isim olmalı. Gerçekten kendini ispatlamış kaleci olmalı. Öyle bir isim almayacaksan da Türk kalecilere şans vermek lazım. Her kaleci hatalı gol yer. Geçen sene Muslera kötü başladı sonra toparladı. Hiçbir zaman vazgeçmemek lazım. Gerçekten kaleci olmak zor. Sahada herkes hata yapabilir görünmez ama kaleci yaptığı zaman herkes görebiliyor. Milli takım kalecisi Volkan Babacan'ı beğeniyorum. Gerçekten son zamanlarda inanılmaz kurtarışlar yapıyor. Bence Türkiye'de en iyi yerli kaleci şu an kendisi.'

- 'Bursa'da tek değişmeyen Bursaspor'un ateşli taraftarı'

Ivko Gançev, 7 yılını kalecilik, 3 yılını antrenörlük yaptığı Bursa'daki günlerini özlemle anıyor.

Gançev, 1992 yılından 1999 yılına kadar Bursaspor kalesini koruduğunu ardından transfer olduğu Rizespor'da bir yıl forma giydiğini, daha sonra kaleci antrenörlüğüne Bursaspor'da başladığını anlattı.

Yıllar sonra Kayserispor ile Bursa deplasmanına geldiğinde çok farklı duygular yaşadığını anlatan Gançev, özellikle yeşil-beyazlı taraftarların karşılaşma öncesinde kendisini tribüne çağırdıklarında çok duygulandığını ifade etti.

Gançev, şehir olarak Bursa'yı çok değişmiş bulduğunu vurgulayarak, 'Bursa'da tek değişmeyen Bursaspor'un ateşli taraftarı. Benim dönemimdeki taraftarın coşkusu, sevgisi aynı şekilde devam ediyor. Bursaspor taraftarının maça da büyük etkisi var. Bunu bizim maçta da gördük. Takımlarına olan sevdalarıyla hareket ediyorlar. Bu da çok güzel bir şey.' diye konuştu.

Bursa'da ilk geldiği günden beri kendisini hiçbir zaman yabancı olarak görmediğini dile getiren Gançev, 'Burası benim için ayrı bir yer. Kendimi Bursalı hissediyorum. Bursa ve Bursaspor sevdası bambaşka.' ifadelerini kullandı.

Bulgar antrenör, Bursaspor'un 2009-2010 yılındaki şampiyonluğuna ilişkin, 'Gerçekten inanılmaz bir olay oldu. Herkes bekliyordu, herkes çok heyecanlıydı. İyi oldu. Ben o zaman olmadığım için üzüldüm ama şampiyonluk için çok sevindim. Taraftar, medya, camia biraz daha sabır olursa Bursaspor yeniden o başarıyı yakalayabilir.' ifadelerini kullandı.

-'Timsah Arena'nın açılışında bir araya gelebilirdik'

Ivko Gançev, üzerinden yıllar geçse de Bursaspor'un Inter Toto Kupası dönemindeki başarısının hala unutulmadığını vurguladı.

Bursaspor taraftarlarının o dönemi unutmasının mümkün olmadığını anlatan Gançev, şunları kaydetti:

'Bursaspor şampiyon oldu herkes şampiyonluğu konuşuyor ama Bursaspor taraftarı Inter Toto dönemini hiçbir zaman unutmuyor. Bana göre, en unutulmaz dönemi taraftara sorsanız yüzde 60'ı Inter Toto, yüzde 40'ı şampiyonluğu söyler. O dönemki takım arkadaşlarımızla hala görüşüyoruz. Bursaspor yönetiminin o dönem ki kadroyu bir araya getirmesini çok isterdim. Bursaspor'un yeni stadına Büyükşehir Belediye Stadı diyorlar ama bana göre Timsah Arena'dır. Bizler Timsah Arena'nın açılışında bir araya gelebilirdik. Açılışa Inter Toto Kupası'ndaki kadro çağrılabilirdi.'

Kaynak: AA