Şampiyon Engelliler, Maçlara Boş Odada Hazırlanıyor

Diyarbakır’da bünyesinde milli takım sporcuları da bulunan Ortopedik Engelliler Gücü Kulübü, bir dernek tarafından kendilerine tahsis edilen boş bir odada toplantılar yaparak maçlara hazırlanıyor.

Diyarbakır’da iki engellinin girişimiyle 2014 yılında kurulan Ortopedik Engelliler Gücü Kulübü, çeşitli dallarda şampiyonluklar elde etti. Atıcılık, yüzme ve oturarak voleybol alanlarında milli takımlara sporcu yetiştiren kulüp, maddi imkansızlıklarla boğuşuyor. Önceleri, park ve sokaklarda toplantı yaparak maçlara katılan kulüp, şimdi ise Türkiye Sakatlar Derneği tarafından tahsis edilen bir odaya yerleşti. Sporcular bir yandan boş bir oda sahibi olmaya sevinirken, bir taraftan da odanın boş olması nedeniyle üzüntü yaşıyor.

“Tek destekçimiz Vali Aksoy”

Evli dört çocuk babası milli yüzücü Ahmet Kaplan, tek destekçilerinin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy olduğunu belirterek, “Biz Diyarbakır’da bulunan iş adamlarından sponsor olmalarını istiyoruz. Engellerin kaldırmasını talep ediyoruz. Bu sebeple iş adamları bunu duysun. Bize bir yer verdiler. Yerimiz yoktu. Toplantıları sokak ve parklarda yapıyorduk. Ancak yer bulduk bu kez oturacak bir sandalyemiz bile yok. Beton üzerinde toplantı yapıyoruz. İdman öncesinde burada toplanıyoruz” dedi.

“Toplantıları bom boş odada oturarak yapıyoruz”

Milli voleybolcu Mehmet Şirin Çiçek ise, voleybolda iyi bir başarı sergilediği için milli takıma gitmeyi hak kazandığını ve kamplara katıldığını ifade etti.

Çiçek, “Şimdi devam ediyoruz. Maçlara iyi bir şekilde konsantre olarak çalışıyoruz. Maddi sıkıntılardan dolayı gerçekleştiremiyoruz hiç bir şeyi. Sponsor olmaması bizi gerçekten zor durumda bırakıyor. Arkadaşlarımız mücadeleci, istekli ve arzuludur. Her gittiğimiz kapıda eli boş dönüyoruz. Toplantılarımızı bom boş odada yere oturarak yapıyoruz. Zaten engelliyiz bu kez ikinci bir engelle karşı karşıyayız. Bir oda tahsis ettiler. Sorunları ve sıkıntıları burada yapıyoruz. İyi bir sezon geçireceğimizi umuyoruz” diye konuştu.

“Önümüz kış yerler buz gibi olacak”

Ortopedik Engelliler Gücü Kulüp Başkanı Nizam Karaçam ise, bütçeleri olmaması nedeniyle daha önceden park ve sokakta toplantı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Önümüz kış, bu sebeple tahsis edilen odayı bulduk. Ancak geldiğimizde bom boş odada kaldık. Bir sandalyemiz bile yok. Sporcularımızla böyle bu durumda toplantı yapıyoruz. Önümüz kış yerler buz gibi olacak. Yetkililer bize mobilya ve sandalye yardımında bulunsun istiyoruz.”

Kaynak: İHA