Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink Açıklaması

'Hedefimiz Galatasaray ismini tekrardan parlatıp, en iyi yerlere taşımak''Beşiktaş maçında aynı durum olsa yine aynı değişiklikleri yapardım''Kesinlikle teknik ekip içerisinde herhangi bir problem söz konusu değil''Kim olursa olsun hiçbir rakip için kötü konuşmayacağım'.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 'Hedefimiz Galatasaray ismini tekrardan parlatıp, en iyi yerlere taşımak.' dedi.

Hollandalı teknik adam, sarı-kırmızılı takımın, Spor Toto Süper Lig'de 2 Ekim Pazar günü Antalyaspor ile yapacağı maç öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyük bir camia olan Galatasaray'ın hedeflerinin büyük olmasının doğal olduğunu anlatan Reikerink, 'Galatasaray'ın kültürünü taşıyacak en iyi oyuncuları kadroda bulundurması, olması gereken bir şey. Şu anda bir dönemden geçiyoruz. Arazilerin (Riva ve Florya) satılması Galatasaray'ın geleceğini olumlu etkileyecektir. Oyuncularıma 'Galatasaray her zaman en yukarıda olmayı hak eden bir takım' diyorum. Galatasaray dünya çapında bir kulüp. Galatasaray'dan teklif aldığımda çok mutlu olmuştum. Böyle büyük bir camiada teknik direktör olarak çalışmak inanılmaz bir ayrıcalık. Hedefimiz Galatasaray ismini tekrardan parlatıp, en iyi yerlere taşımak.' diye konuştu.

Bir basın mensubunun, toplantının yapıldığı salondaki duvarları göstererek, 'Burada başarılı olmuş teknik direktörlerin resimleri yer alıyor, sizin resminizi ne zaman burada göreceğiz?' şeklindeki sorusu üzerine Hollandalı teknik adam, 'Bakarsınız mayıs sonu görebilirsiniz.' ifadesini kullandı.

- 'Takımımın performansından memnunum'

Jan Olde Riekerink, takımının ve oyuncularının performansından memnun olduğunu dile getirerek, 'Gelişimimizden çok memnunum. Bu güvenle Beşiktaş maçına gitmiştik. Zor olacağını biliyorduk ama galip gelmek için oraya gitmiştik. Maça da öyle başladık ve 2-0 öne geçen Galatasaray vardı. Daha sonra maç 2-2 bitti. Diğer taraftan 9 maçtır kaybetmeyen bir Galatasaray var. Bu güven de Antalyaspor maçına olumlu yansıyacaktır.' şeklinde görüş belirtti.

Beşiktaş maçından sonra hem kendisi hem de oyuncuların moral bozukluğu yaşadığını anlatan Riekerink, 'Takımda hayal kırıklığı vardı. Çünkü 2-0 öne geçtiğiniz bir maçı 2-2 berabere bitiriyorsunuz. Ancak büyük bir takım olduğunuz için bu tip şeylerle baş etmeniz gerekiyor. Bizim de bununla baş ettiğimizi düşünüyorum. Takımın iyiye gittiğinin farkındayız. O yüzden şu anda psikolojik anlamda bir sıkıntımız yok.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Aynı durum olsa yine aynı değişiklikleri yapardım'

Jan Olde Riekerink, Beşiktaş maçında oyuncu değişikliğinde geç kaldığına yönelik eleştirilere katılmadığını belirterek, 'Aynı durum olsa aynı değişiklikleri yapardım.' dedi.

Hollandalı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Nigel de Jong hakkında konuştuğum bir haber var. Fenerbahçe için yorum yaptığıma dair bir haber var. Her seferde şaşırıyorum. Çünkü ne Fenerbahçe de de Nigel de Jong ile ilgili bir yorum yaptım. Bu tip şeyleri gazetelerde okumak bana çok enteresan geliyor. Diğer taraftan Beşiktaş maçındaki değişikliklere gelince, yine aynı şekilde aynı değişiklikleri yapardım. Maçı iyi şekilde analiz etmeniz gerekir. Evet Talisca oyuna girdi, ofansif olarak daha etkili oldular. Cenk'in de içeri gelmesiyle 4 forvetle oynamaya başladılar. Ben de bunları en iyi şekilde analiz ettim, kafamda bir senaryo vardı. Diğer taraftan takımın da düzenini bozmamak gerekiyordu. Doğru zamanda doğru hamleler yapmak gerekiyordu. Bakıldığı zaman goller duran toplardan oldu. Takımım topun arkasında iyi duran ve iyi işler yapan bir görüntü sergiliyordu. Tekrar bu durum olsa aynı değişiklikleri yapardım.'

- 'Onlar sadece yardımcılarım değil, dostlarım'

Jan Olde Riekerink, teknik ekibiyle herhangi bir sorun yaşamadığını dile getirerek, 'Kesinlikle teknik ekip içerisinde herhangi bir problem söz konusu değil. Geçen seneye başladığımda Orhan Atik yanımdaydı ve inanılmaz desteği oldu. Ayhan Akman da bu sene aramıza katıldı. Onlar sadece yardımcılarım değil, benim dostlarım. Her zaman fikir alışverişinde bulunduğum insanlar. Diğer taraftan aramıza yeni katılan isimler de oldu. Taffarel gittiği için Frans Hoek bizim için önemli opsiyondu. Onun da diğer antrenörlerin de uyumu çok iyi. Bu konu benim için konuşulmaya bile değer değil.' diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, duran toplardan yedikleri gollerle ilgili bir soru üzerine, bu konu üzerinde çalıştıklarını belirterek, 'Duran toplara çok önem veriyoruz. Umarım bundan sonraki maçlarda duran toplardan goller yemeyiz.' ifadelerini kullandı.

- 'Hiçbir rakip için kötü konuşmayacağım'

Jan Olde Riekerink, bütün rakiplerine saygı duyduğunu ve hiçbiri hakkında kötü görüş belirtmeyeceğini söyledi.

Riekerink, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick AdvocaatHollanda'dan tanıdığını anlatarak, 'O yüzden buraya ilk geldiğinde, kendisine bir mesaj attım. O da bana cevap verdi. Sonra herhangi bir bağlantıya geçmedik. Bütün rakiplere saygı duymanız gerekiyor. Rakibin büyüklüğü, küçüklüğü, yeri ya da konumu hiç önemli değil. Her rakibe saygı duymanız gerekiyor. Kim olursa olsun hiçbir rakip için kötü konuşmayacağım. Benim spora bakış açım bütün rakiplere saygı duymak şeklinde.' ifadelerini kullandı.

Hollandalı teknik adam, sakatlıklar nedeniyle şansız bir dönem geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Sakatlıkların bir çoğu maçta ve milli takımlarda oldu. Bütün sakat arkadaşlarımız öz veriyle çalışıyorlar. Çok iyi bir sağlık ekibine sahibiz. Ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Oyuncularımın da gösterdiği yaklaşımından çok mutluyum. İzin günümüzde bile sakat oyuncularımız çalışmaya devam ediyor. Lukas Podolski takımla çalışmalara başladı. Serdar Aziz ve Kolbeinn Sigthorsson bireysel antrenmanlara başladı. Nigel de Jong'un durumu iyiye gidiyor. Onların dönmesiyle kadro genişleyecek ve rekabet daha da artacaktır.'

Hollandalı teknik adam, Türkçe öğrenmek için ders aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA