Su Jeti Ve Flyboard Şampiyonası 2. Ayağı Akçakoca'da Başladı

15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle 3-4 Eylül tarihleri arasına ertelenen 2016 Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 2. ayağı Akçakoca’da başladı.

Akçakoca’da 22 sporcunun katıldığı Su jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın ilk gününde sabah saatlerinde parkur tanıma çalışmalarıyla start alırken, hakemler ve komiserler toplantısı sonrası öğle saatleri sonrası 15 su jeti sporcuları parkur tanıma serbest antrenmanına katıldılar.

2 gün sürecek olan şampiyonanın yarın akşam saatlerinde son bulması beklenirken, pazar günkü yarışlarda sabah saatlerinde bayanlar, ardından standart jet, Flyboarrd ve TMF kupaları yarışması düzenlenecek.

Türkiye Motor Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Deribayülken, yaptığı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ertelenen Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın 2. ayağını Akçakoca’da gerçekleştirildiğini belirterek "Maalesef darbe girişimi olduğu gün bu yarışma yapılacaktı. 3-4 Eylül tarihine erteledik. Bu hafta sonu dolu dolu bir yarışma izleyeceğiz. Karadeniz’in azgın dalgalarında şu an sporcularımız antrenman ve parkur tanıyorlar. Güzel ve heyecanlı bir yarış olmasını diliyoruz. Ayrıca bu sporun Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından birlikte düzenliyor ve bu sporun yaygınlaşmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Yarışma öncesi Sahil güvenlik ekiplerinin Karadeniz açıklarında önlem aldığı görüldü.

Kaynak: İHA