Sakarya'da 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası Başladı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleşen “30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası” Sakarya’da başladı.

5 farklı ülkeden toplamda 850’ye yakın sporcu ve antrenörün katılımının beklendiği organizasyona her yıl olduğu gibi bu yıl da Sakarya ev sahipliği yapıyor. Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen müsabakalara sporcuların ailelerinin yanı sıra sporseverler de katıldı.

Yıldızlar, ümitler ve gençler olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleşecek olan turnuva 2-4 Eylül tarihlerinde Sakarya’da gerçekleşecek.

Akdemir:“15 ülkenin katılmasını beklerken 5 ülke katıldı”

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin koordineli çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen organizasyonun sorumlusu, Türkiye Judo Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Bayram Akdemir yaptığı açıklamada, “30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası’ adı altında bu sene altıncısını düzenliyoruz. Buna her sene bin - bin 500 civarında sporcu katılıyordu. Fakat bu sene dış ülkelerde ‘Türkiye’de savaş var’ diye gösteriliyor. Veliler arıyor bizi. Veliler güvenlik gerekçesiyle sporcularını göndermediler. 15 ülkenin katılmasını beklerken 5 ülke katılıyor şu anda turnuvaya. Ama Türkiye’den katılım oldukça fazla. Şu anda 800 civarında sporcu var, antrenör ve sporcu sayısı. Bu turnuva sona erer ermez seneye yedincisi yapılacak olan organizasyonun çalışmalarına başlayacağız“ dedi.

Amaçlarının Sakarya’yı en iyi şekilde temsil etmek, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak olduğunu belirten Akdemir, “İlimizi mümkün olduğunca en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Esas amacımız burada sporcularımız maç yapsın, madalya alsın değil esas amacımız çocuklarımızı geleceğe daha iyi şekilde hazırlamak. Uyuşturuculardan uzak durmaları, kişiliklerinin düzgün olması için spor yapmaya yönlendiriyoruz çocuklarımızı. Sakarya’da şu anda 550 lisanslı sporcu var. Daha da yükseltmeye çalışıyoruz. Bu organizasyonların ülkemizin tanıtımında da büyük katkısı oluyor. Çünkü farklı ülkelerden insanların buraya gelmesi, tanışması, sporcuların değişik ülkelerden sporcularla tanışması ve geleceğe hazırlanmaları ülkemiz için de sporcularımız için de büyük bir fırsat. Yarın bir gün uluslararası turnuvalara katıldıkları zaman yabancı ülkelerden sporcuların farklı olmadıklarını, onlar gibi insanlar olduklarını burada görmüş ve o heyecanı atmış oluyorlar” diye konuştu.

Ruşe: “Diğer ülkelerdeki insanlara buraya gelmelerini öneriyoruz”

Sakarya’da düzenlenen tunruvaya bu yıl Azerbaycan’dan katılan sporcu Nevizade Ruşe ise yaptığı konuşmada, “Azerbaycan’dan geliyorum. Daha önce bu maçlara katılmıştım. Gençler için çok olumlu oluyor. Gençlerin judoya hazırlanmasında, dış ülkelerde kendilerini göstermeleri için çok iyi bir fırsat oluyor bu organizasyon. Sakarya güzel bir şehir. Karadeniz’i de görmüş olduk, dağlık bir yer. Sevdik açıkçası Karadeniz’i. Türkiye çok güzel bir ülke. Diğer ülkelerdeki insanlara buraya gelmelerini öneriyoruz. Türkiye çok sakin, çok güzel. Dış basına yansıtıldığı gibi savaşların olduğu bir ülke değil. Bu dış ülkelerdeki insanların buralara gelememesi için yapılan bir manipülasyon. Biz her sene katılıyoruz, herkesin de gelmesini öneriyoruz” İfadelerini kullandı

Var: “Sakarya’yı en iyi şekilde temsil edeceğim”

Sakarya’yı en iyi şekilde temsil edeceğini belirten milli sporcu Metin Var, “Judocuyum, milli sporcuyum. Türkiye birinciliğim var. Judoya 2011 yılında başladım, 5-6 senedir aktif bir şekilde bu sporla ilgileniyorum. Babamın sayesinde başladım judoya. O yönlendirdi beni. Bugün maça çıkacağım. Çok güzel bir duygu. Heyecanlıyım. Bir Sakaryalı olarak Sakarya’yı en iyi şekilde temsil edebilmek için çabalayacağım” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA