Hırvatistan-Türkiye Maçına Doğru

Hırvat futbolcu Corluka: 'Türkiye maçları her zaman önemlidir ve pazartesi günü de bizi çok önemli bir maç bekliyor' 'Kadroya alınmaya oyuncuların, Türkiye'nin gücünde çok bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Sonuçta sahaya çıkan isimler de tüm güçleri ve motivasyonlarıyla ellerinden geleni yapacaktır'

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Hırvatistan ile yapacağı maçın öncesinde Hırvat futbolcu Vedran Corluka, çok zor bir karşılaşma oynayacaklarını belirtti.

Maçın oynanacağı Maksimir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin yetenekli oyunculara sahip olduğunun altını çizen Corluka, '2018 Dünya Kupası eleme maçlarına başlıyoruz. Evimizde kazanarak gruplara iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Karşımızda güçlü bir takım var. Türkiye maçları her zaman önemlidir ve pazartesi günü de bizi çok önemli bir maç bekliyor.' dedi.

Arda Turan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül gibi deneyimli isimlerin kadroda olmaması ile ilgili bir soruya Vedran Corluka, 'Kadroya alınmayan oyuncuların, Türkiye'nin gücünde çok bir şey değiştireceğini düşünmüyorum. Sonuçta sahaya çıkan isimler de tüm güçleri ve motivasyonlarıya ellerinden geleni yapacaktır. Böyle maçlarda kadroda yer alan genç oyuncular kendilerini göstermek isteyerek daha motive olabiliyor.' şeklinde cevap verdi.

Seyircisiz oynayacak olmalarının kendileri için kötü olduğunu dile getiren deneyimli futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

'Seyircimiz bizim için büyük motivasyon kaynağı. Onların olmaması bizim adımıza büyük bir eksiklik. Ama onların gücünü arkamızda hissedeceğimizden eminiz. Bu cezalar hem futbol hem de bizim için çok kötü oluyor.'

Kaynak: AA