Buz Pateninde İş Birliği Çalıştayı

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Okuyucu:'EYOF'ta ülkemizi artistik patente birer erkek ve kadın sporcu temsil edecek. EYOF tarihinde ülkemizin hiçbir madalyası yok. Biz burada madalya almak için, kürsüyü zorlamak için bütün çalışmaları yapıyoruz'

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, 11-17 Şubat 2017 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) hedeflerinin madalya almak olduğunu bildirdi.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen iş birliği çalıştayı, Antalya'da Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde yapıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, federasyona bağlı 2 bin 300'ü kadın, yaklaşık 4 bin lisanslı sporcu bulunduğunu söyledi.

Türkiye için bu rakamın yeterli olmadığını ifade eden Okuyucu, 'Ülkemizde yeterli sayıda tesisimiz de yok. Erzurum, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli'de buz pateni salonumuz var. Bursa, Tekirdağ, Samsun, Konya ve Kars'ta da salon inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Bu salonlarımıza da kavuştuğumuzda hem lisanslı sporcumuz hem de yarışmacı sporcu sayımız artacak.' dedi.

Federasyon olarak temel hedeflerinin olimpik başarılar elde etmek olduğunu anlatan Okuyucu, şu ifadeleri kullandı:

'Takvim olarak baktığımızda yakın zamanda 3 organizasyon var. Bunlardan bir tanesi Erzurum'da 11-17 Şubat 2017 tarihlerinde Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları adı altında düzenlenecek, kısa adı EYOF 2017 olan etkinlik. Bu organizasyon çoklu olimpik organizasyonlar düzeyinde dünyanın 3 numarası. Bir numara büyükler olimpiyatı, iki numara Dünya Gençlik Olimpiyatları. 13'üncü düzenlenecek EYOF 2017 organizasyonu aslında 2017 yılında Saraybosna, 2019 yılında da ülkemizde yapılacaktı. Ama Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan takasın ardından 2017 yılında Erzurum'da yapılacak. 2019 yılında madalya alacak düzeyde yaptığımız çalışmaları 2017 yılına çekince bir anlamda sıkıştık. Erzurum'da buz pateni ve kısa kulvar branşlarında yapılacak. Ülkemizi artistik patende birer erkek ve kadın sporcu temsil edecek. Diğer yarışmalarda ise ülkemizi 4 sporcu ile temsil edeceğiz. EYOF tarihinde ülkemizin hiçbir madalyası yok. Biz burada madalya almak için kürsüyü zorlamak için bütün çalışmaları yapmaktayız.'

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında yarışırken hem hakemlerinin hem de lobilerinin olması gerektiğine de dikkati çeken başkan Okuyucu, 'Hakem olarak iyiyiz. Daha da iyi olacağız. Sporcu yetiştirme konusunda tecrübeli hocalarımız var. Bu sporu sevdirmek için tüm birimlerimizle birlikte hareket ederek hedeflenen başarıları yakalayacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA