Muğla Ormanspor Oyuncularını Tanıttı

Türkiye Basketbol 1. ligine yükselen Muğla Ormanspor, yeni sezon öncesi takımın oyuncularını ve teknik heyetini tanıttı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, takıma yeni sezonda başarılar diledi.

Geçen yıl takımın büyük bir başarı gösterdiğini, en önemlisi alt yapıya da büyük önem verdiğini belirten Çiçek, “Muğla’da yeni hizmete giren spor tesislerinde altyapıya önem vererek, alanında başarılı sporcuların yetiştirilmesi konusunda kararlılığımızda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bizim hedefimiz ulusal ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirmek.” dedi.

Bunun için Muğla ve ilçelerinde tesisleşme anlamında çok önemli yatırımlar yapıldığına vurgu yapan Çiçek, “Tesislerimiz tüm Muğlalı hemşehrilerimizin emrinde. Bugün Fethiyespor 2. Ligde, Bodrumspor ve Muğlaspor 3. Ligde. Bodrum Kırçiçeği basketbol takımımızın başarısı ortada. Ben inanıyorum ki, Muğla Ormanspor basketbol takımı önümüzdeki yıllarda Süper Ligde de mücadele edebilecek bir inanca sahip” diye konuştu.

Muğla Ormanspor Kulübü Başkanı Vedat Dikici ise 2011 yılında amatör bir kulüp iken, her yıl koydukları hedef doğrultusunda bugün Türkiye Basketbol 1. Liginde mücadele ettiklerini, hedefin Muğlalılara Süper Lig takımlarını izletmek olduğunu söyledi.

Sezon öncesi takımı 2. Lige göre kurduklarını fakat 1. Ligde mücadele eden iki takımın ayrılmasının ardından müracaatları sonucu 1. Lige yükseldiklerini anlatan Dikici, şöyle konuştu:

“Geçen yıl bu salonda yine böyle bir tanıtım toplantısında hayallerimizin olduğunu söylemiştik. Bu hayallerimizden birisi de 1. Ligdi. Şimdi yine hayallerimizin olduğunu söylüyoruz ve Muğlalılara Fenerbahçe’yi, Anadolu Efes ve Galatasaray’ı izletmek için hedefimizi Süper Lig olarak koyuyoruz. Muğlalı basketbolseverlerin de yeni hizmete giren 3 bin 500 kişilik Menteşe salonumuzda sezon boyunca yanımızda olacaklarını ümit ediyorum.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz da Ormanspor’un Muğla’da basketbolun amiral gemisi olduğunu kaydetti.

Öçalmaz, sportif anlamda kente çok önemli yatırımlar yapılarak, tesisler kazandırıldığını, bu anlamda başarılı sporcuların yetiştirilmesi için de çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Muğla Ormanspor Basketbol takımı oyuncuları ve teknik heyetin tanıtımı yapıldı. Muğla Ormanspor ilk maçını 1 Ekim’de Menteşe Kapalı Spor salonunda İzmir Gelişim Koleji ile yapacak.

Programa, Muğla valisi Amir Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş ile sporcular ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA