Milli Güvenliğe Tehdit Oluşturan Kanalların Kapatılması

Aralarında CHP'li milletvekillerinin de bulunduğu grup Galatasaray Meydanı'nda, 12 televizyon kanalının kapatılmasını protesto etti.

Milli güvenliği tehdit eden yapı, oluşum ve gruplarla terör örgütlerine aidiyeti bulunan 12 televizyon kanalının kapatılması İstanbul'da protesto edildi.

12 televizyon kanalının OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile RTÜK tarafından yayınlarının durdurulmasına tepki göstermek amacıyla Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Eren Erdem, Enis Berberoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Barış Yarkadaş'ın da destek verdiği protestoda, kapatılan kanalların temsilcileri açıklama yaptı.

Daha sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 'AKP iktidarı kanun hükmünde kararnamelerle bu televizyonları kapatarak, radyoların yayınlarına son verdirterek Türkiye'yi tek sesli, tek renkli bir ülke haline getirmek istiyor. Bir televizyonu ya da bir gazeteyi ancak ve ancak okurları ya da izleyicileri kapatabilir.' dedi.

Protesto eylemi, konuşmaların ardından son buldu.

Kaynak: AA