Fenerbahçe-Feyenoord Maçından Notlar

Sarılacivertli takımın teknik direktörü Advocaat, Feyenoord ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında tek değişikliğe gitti Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, 2 maç aradan sonra kadroya girdi Sarılacivertlilerin eski futbolcusu Dirk Kuyt, Kadıköy'e 488 gün sonra rakip olarak çıktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ikinci maçında, Hollanda temsilcisi Feyenoord karşısında takımını tek değişiklikle sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan maçta Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftadır kazanan takımında değişikliğe gitti.

Hollandalı teknik adam Avrupa'da cezası devam eden Volkan Şen'in yerine Feyenoord karşısında Moussa Sow'u ilk 11'de başlattı.

- Van Persie, 2 maç aradan sonra kadroda

Sarı-lacivertlilerin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, 2 maç aradan sonra ilk 18 kişilik kadroya dahil edildi.

Van Persie, UEFA Avrupa Ligi'nde 15 Eylül'de oynanan Zorya maçından sonra teknik direktör Advocaat tarafından ligde Kasımpaşa ve Gaziantepspor karşılaşmalarında hazır olmadığı gerekçesiyle kadroya alınmamıştı.

Son 1 haftadır takımla çalışan tecrübeli futbolcu, kariyerine başladığı Feyenoord'a karşı ilk sınavını vermek için yedek kulübesinde Advocaat'tan şans bekledi.

- Sow tekrar 11'de

Sarı-lacivertlilerin Senegalli futbolcusu Sow, iki maç sonra tekrar ilk 11'de sahaya çıktı.

Volkan Şen'in yokluğunda formayı alan Sow, takıma dahil olduktan sonra ilk kez sol kanatta maça başladı. Sow, Advocaat yönetimindeki daha önce forma giydiği 5 maçta da sahaya forvet olarak çıkmıştı.

- Tek eksik Volkan Şen

Sarı-lacivertli takımın zorlu maç öncesi tek eksiği Volkan Şen oldu.

UEFA'dan 30 Eylül'e kadar aldığı cezayı bu maçla tamamlayan Volkan, takımını bir Avrupa kupası maçında daha yalnız bırakmak zorunda kaldı.

UEFA listesinde bulunmayan Jose Fernandao ile Aatıf Chahechouhe da kadroda yer almadı. Sakatlığı bulunan Fernandao iyileşmiş olsa bile UEFA listesine alınmadığı için Fenerbahçe'nin grup maçlarında forma giyemeyecek.

Volkan, Fernandao ve Chahechouhe'nin dışında Advocaat, UEFA listesinde olmasına rağmen Salih Uçan ile Fabiano Ribeiro'yu, 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

- Kuyt 488 gün sonra Kadıköy'de

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Dirk Kuyt, Kadıköy'e 488 gün sonra rakip olarak çıktı.

Sarı-lacivertli formayı 3 yıl terlettikten sonra geçen sezon başında Feyenoord'a transfer olan Kuyt, Kadıköy'de Fenerbahçe formasıyla son maçını 30 Mayıs 2015'te Kasımpaşa maçında oynamıştı.

Kuyt, 16 ay sonra Kadıköy'ün çimlerine rakip olarak ayak bastı.

- Kuyt'a büyük sevgi gösterisi

Ülker Stadı'nda maçı izlemeye gelen sarı-lacivertli taraftarlar, eski futbolcularını bağrına bastı.

Sarı-lacivertli formayla 3 yılda birer lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa zaferi yaşayan Hollandalı futbolcu, adeta Fenerbahçe taraftarının sevgilisi haline gelmişti. Feyenoord'la dün İstanbul'a ayak bastığı andan itibaren büyük ilgi gören Kuyt'a sevgi gösterileri Kadıköy'de de devam etti. Maçtan önce sarı-lacivertli taraftarlar, takımıyla sahaya çıktığında Kuyt'ı uzun süre alkışladı. Tribünlere davet edilen Kuyt, taraftarın sevgisine alkışla karşılık verdi.

Fenerbahçe Kulübü de Kuyt'ı unutmadı. Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Ahmet Önder Fırat, tecrübeli futbolcuya maçta önce üzerinde Fenerbahçe amblemi bulunan bir plaket hediye etti.

Öte yandan, stattaki skorboardlardan Kuyt'ın Fenerbahçe kariyeriyle ilgili derlenen bir video da gösterildi.

- Tribünler yine dolmadı

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda seyircisi önünde oynadığı ilk maçta tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Bu sezon diğer maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmaya da sarı-lacivertli taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Ülker Stadı'nda yaklaşık 15 bin taraftar sarı-lacivertli takımı destekledi.

Karşılaşmayı yaklaşık 500 Feyenoord taraftarı da deplasman tribününden izledi.

- Advocaat, eski öğrencisine karşı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat ile Feyenoord Teknik Direktörü Van Bronckhorst, ilk kez birbirlerine rakip olarak sahaya çıktılar.

Hollanda tarihinin önemli savunmacıları arasında yer alan Van Bronckhorst, futbolculuk döneminde hem kulüp hem de milli takım kariyerinde Advocaat'ın öğrencisi oldu.

İskoçların ünlü kulübü Glasgow Rangers'ın teknik direktörlüğünü yapan Advocaat, 1998 yılında o dönemin etkili futbolcularından Van Bronckhorst'la çalıştı. Van Bronckhorst'la İskoçya Ligi'nde iki şampiyonluk sevinci yaşayan Advocaat, Hollanda Milli Takımı teknik direktörlüğü yaptığında dönemde de öğrencisini kadroya çağırdı.

Advocaat, eski öğrencisine teknik adamlık kariyerinde de yardımcı oldu. Van Bronckhorst'un geçen sezon ilk kez teknik direktörlük koltuğuna oturduğu Feyenoord'da Advocaat, 4 ay vatandaşının danışmanlığını yaptı.

Van Bronckhorst, 'benim hayatımda özel bir yeri var' dediği Advocaat'a karşı ilk teknik direktörlük sınavını Kadıköy'de verdi.

- Fenerbahçe ile Feyenoord 14 yıl sonra

Fenerbahçe ile Feyenoord, 14 yıl sonra tekrar karşı karşıya geldi.

Daha önce tarihlerinde bir kez eşleşen iki takım, 2002 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda birbirlerine rakip oldu. Feyenoord, iki maçta da Fenerbahçe'yi gol yemeden yenerek turu atlayan taraf olmuştu.

İki takım, 14 yıl sonra kozlarını tekrar Kadıköy'de paylaştı.

Kaynak: AA