Yalova Takımlarında Galibiyet Sevinci Yaşanıyor

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Yalovaspor ve Altınova Belediyespor’da sezona 3 puanla başlamanın sevinci yaşanıyor.

İlk haftanın ardından yeşil kırmızılı ekibin antrenörü Ahmet Yurtsever ile sarı yeşilli ekibin çalıştırıcısı Murat Gündoğdu, önemli açıklamalarda bulundu. Yalovospor antrenörü Ahmet Yurtsever, ”Kötü başlayıp topa sahip olamadığımız ilk yarıda genç oyuncularımız stres yaptı ve rakip net pozisyonlar buldu. Ancak buna rağmen duran toptan Aliberk Tetik ve organize bir atak sonucu Galip Enes’le 2 gol bulup ilk yarıyı 2-0 önde kapattık. Bizim için şanslı ilk yarı oldu diyebiliriz. İkinci yarı daha iyi oynadığımızı daha fazla top kapıp çok net pozisyonlar ürettiğimizi söyleyebilirim. İkinci yarı 3 kez Furkan Özdemir, 2 kez oyuna sonradan giren Okan Gümüş kaleci ile karşı karşıya kalıp değerlendiremediler. Hassan Yaya’nın attığı gol Kırkpınar’ın ümitlerini söndürdü. Her şeye rağmen çok genç ve tecrübesiz bir takımla deplasmanda hem de ligin ilk maçında alınan 3 puan bizlere büyük moral verip güç kattı” dedi.

Altınova Belediyespor’un teknik patronu Murat Gündoğdu ise, ”Sezon başında 2 hoca değiştiren futbolcuların psikolojisini olumluya çevirmek, üçüncü hoca olarak çok zor. Biz bu süreci yönetimle beraber inanılmaz derecede en ince ayrıntısına kadar takip ettik. Sporcuların üzerinden bu baskıyı atmaya izin verdik. İlk maçı kazanmak, aldığımız sadece 3 puan. Bu kimseyi kandırmayacak. Biz emin adımlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız sezon sonunda başarıyı elde etmek. Bu sadece ilk adımdı. Bütün Altınova camiasıyla birlikte bütünleşerek bu başarıyı yakalamak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA