Hiperaktif Gültigin Er, Triatlonda Yine Birinciliğe Ulaştı

Hiperaktivite nedeniyle doktor tavsiyesiyle 7 yaşında spor yapmaya başlayan 19 yaşındaki Gültigin Er, triatlonda genç erkekler kategorisinde Spor Toto Türkiye Kupası'nda üst üste ikinci kez birinciliğe ulaştı.

Hiperaktivite bozukluğu nedeniyle doktor tavsiyesiyle 7 yaşında spor yapmaya başlayan 19 yaşındaki Gültigin Er, triatlonda genç erkekler kategorisinde Spor Toto Türkiye Kupası'nda üst üste ikinci kez birinciliğe ulaştı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, triatlonda Aydın'ın Kuşadası ilçesinde tamamlanan Spor Toto Türkiye Kupası'nda üniversite öğrencileri İpek Öztosun'un elit kadınlarda, Gültigin Er'in ise genç erkeklerde birinci olduğu, Ece Bakıcı'nın ise elit kadınlarda ikinciliğe ulaştığı belirtildi.

Gültigin Er, yaptığı açıklamada, çocukken çok hareketli olması nedeniyle doktora gittiklerini ve hiperaktivite teşhisi konulduğunu bildirdi.

Doktor tavsiyesiyle 7 yaşında spora başladığını belirten Gültigin Er, şunları kaydetti:

'Babam da eski atlet olduğu için zaten sporla iç içe bir yaşamımız vardı. Yüzme ve cimnastikle başladığım spor hayatıma yüzmede devam ettim. Kendi yaş guruplarımda Türkiye şampiyonlukları kazandım. Lisede yüzmedeki derecelerim, fiziğim ve atletizm sevgim nedeniyle öğretmenim Okan Ulaş, beni triatlona yönlendirdi. Bisiklete en son çocukken bindiğim için çok zorlandım. İlk yıl birçok yarışta bisikletten düştüm ve yarıda bırakmak zorunda kaldım. Ancak bu yıl antrenmanlarımı artırıp bisiklette de kendimi geliştirerek ikinci kez Türkiye Şampiyonluğu’na ulaşmayı başardım. 12 yaşındaki kardeşim Erden de Karşıyaka’da tenis oynuyor ve benimle aynı gün o da Türkiye Şampiyonu oldu. Ortak sevinci tatmanın gururunu yaşıyoruz.'

Kaynak: AA