Gökçek'ten Başarılı Güreşçilere Daire

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ve gümüş madalyalı Rıza Kayaalp'e ev hediye etti Melih Gökçek: 'Onlar kazanıyor biz de vermekten usanmıyoruz'.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2016 Rio Olimpiyatları'nda güreşte altın madalya kazanan Taha Akgül ve gümüş madalya elde eden Rıza Kayaalp'e hediye edilen dairelerin anahtarlarını teslim etti.

Gökçek, başkanlık makamında gerçekleştirilen kabulde, serbest stil 125 kiloda olimpiyat şampiyonu olan Taha Akgül ile grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp'e, belediye meclisinin kararıyla hediye edilmesi kararlaştırılan dairelerin anahtarlarını verdi.

Her iki güreşçiyi de 'cihan pehlivanı' olarak nitelendiren Gökçek, şöyle konuştu:

'Rıza'nın altı Avrupa, iki dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat ikinciliği, bir olimpiyat üçüncülüğü var. Taha Akgül'ün dört Avrupa, iki dünya, bir de olimpiyat şampiyonluğu var. Dolasıyla tam bir gurur tablosu. İkisine de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şahsım ve ülkem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Allah daha nice başarılar versin. Olacağına da inanıyorum. Onlar kazanıyor biz de vermekten usanmıyoruz.'

Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ise Melih Gökçek'in kendilerine her zaman destek verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

'Başkanım olimpiyatlarda müsabakaya çıkmadan önce beni aradı. Altın madalya beklediğini, dua ettiğini söyledi. Bizim sorumluluğumuz büyüktü, ülkemize altın madalya kazandırmak bana nasip oldu. Tek eksik olan olimpiyat madalyasıydı. Altın madalyayı önce milletimize, devletimize, sonra da başkanıma hediye ediyorum. Her şampiyon olduğumuzda başkanımız tarafından bize Ankara'nın en güzel yerlerinden daire hediye edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Ankara'nın en güzel yerlerinden bize daire verdikleri için teşekkür ederim.'

Rıza Kayaalp de belediye meclisi kararıyla kendisine verilen daire için Gökçek'e teşekkür etti.

- Taha'ya ikinci anahtar

Taha Akgül'e dairenin yanı sıra Başkent Gaz'ın sahibi Mehmet Torun tarafından bir otomobil hediye edildi.

Milli güreşçinin olimpiyat şampiyonu olunca Torun'un kendisini aradığını belirten Gökçek, 'Taha'ya bir araba hediye etmek istediklerini söyledi. Kendisini bugün davet ettik, o da kendi eliyle arabanın anahtarını teslim edecek.' dedi.

Şampiyonu onurlandırmak istediklerini belirten Torun, otomobilin anahtarını Taha'ya teslim etti.

Kaynak: AA