Bakan Kılıç, AA Editör Masası'na Konuk Oldu (5)

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: 'Biraz onlara (Fatih Terim ve Arda Turan) alan vermek lazım. Hoca ve talebesi mutlaka anlaşacaktır' 'Ben Türkiyemiz ve milli takımımız için en hayırlı kararın verilmesini ümit ediyorum'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim ve milli futbolcu Arda Turan arasında yaşananlarla ilgili olarak 'Biraz onlara alan vermek lazım. Hoca ve talebesi mutlaka anlaşacaktır.' değerlendirmesini yaptı.

AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Kılıç, Arda Turan ve Fatih Terim arasında gelişen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Arda Turan'ın Türkiye'yi, İspanya'da temsil ettiğini ve sezona iyi başladığını anlatan Bakan Kılıç, 'Fatih hoca Türkiye'de ve dünyada kariyerini ispatlamış bir teknik direktörümüz. Şu anda milli takımımızın teknik patronu. Bu noktada birçok oyuncuyu milli takımlara ve kulüplere kazandırmış. Altyapılardan kazandırmış olduğu birçok sporcumuz var. Hoca ile talebesi arasında bizim çok fazla bir şey yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Biraz onlara alan vermek lazım. Hoca ile talebesi mutlaka anlaşacaktır. Ümidimiz ve düşüncemiz o yönde.' diye konuştu.

- 'Milli takımımız için en hayırlı kararın verilmesini ümit ediyorum'

Söz konusu futbol olduğunda basının çok fazla yorum yaptığını anlatan Kılıç, hem Fatih Terim, hem de Arda Turan'ın Türkiye için önemli bir değer olduğuna dikkati çekti.

Alana biraz daha geniş bakmak gerektiğini belirten Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

'Fatih Terim bu ülkede hem futbolculuğu döneminde, hem de teknik direktörlüğü zamanında büyük başarılara imza atmış, milli takımda çalışmaları devam eden çok önemli bir değerimiz. Arda Turan milli takım kaptanlığı yapmış, uluslararası arenada, Barcelona'da top koşturan önemli bir değerimiz. Dolayısıyla onlar, hocası ve talebesi bir yere geleceklerdir. Bir karar verilecektir. Ben Türkiyemiz ve milli takımımız için en hayırlı kararın verilmesini ümit ediyorum.'

A Milli Takım'daki değişikliklerin normal olduğunu dile getiren Akif Çağatay Kılıç, 'İleriye giden bir süreç. Yeni sporcular gelecek. Tecrübe de önemlidir. Zaten en tecrübelisi milli takımın başında. Ona ve futbolcularımıza güveneceğiz. Bu noktada yolumuza en iyi şekilde devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

(Son)

Kaynak: AA