68 Yaşında, 3. Kez Dünya Şampiyonu Olmak İstiyor

İki kez Dünya Masterler Halter şampiyonu olan 68 yaşındaki Salih Suvar, 3. şampiyonluk için hazırlanıyor Milli sporcu Salih Suvar:'3. şampiyonluğu elde etmek için mücadele edeceğim'

Dünya Masterler Halter Şampiyonası'na hazırlanan 68 yaşındaki halterci Salih Suvar, 3. kez dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.

Salih Suvar, haftanın üç günü yeni yapılan Antalya Spor Salonu'nda antrenör Ekrem Celil yönetiminde 4 Ekim'de yapılacak Masterler Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

İki yıl üst üste masterler dünya şampiyonluğunu kazanan, 85 kilo koparmada 100 ve silkmede 120 kilo ile dünya rekorlarının sahibi olan Suvar, üçüncü kez şampiyon olmak için podyuma çıkacak.

- 8 dünya ve Avrupa rekoru kırdı

Suvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kollarının zayıf olması nedeniyle 14 yaşında başladığı halterde, 1971 yılındaki Akdeniz Oyunlarında altın, 1972 yılındaki Münih Olimpiyatlarında ise 6'ncılık elde ettiğini ifade ederek, yaşadığı sorunlar nedeniyle 1982 yılında halteri bıraktığını söyledi.

2000 yılında haltere masterler kategorisine geri döndüğünü dile getiren Suvar, katıldığı turnuvalarda 8 dünya ve Avrupa rekoru kırdığını anlattı. Suvar, Almanya'daki dünya şampiyonasına çok iyi hazırlandığını vurgulayarak, '3. şampiyonluğu elde etmek için mücadele edeceğim.' diye konuştu.

Suvar, 68 yaşında olmasına karşın spordan kopamadığının altını çizerek, yaşı ne olursa olsun herkesin spor yapması gerektiğini kaydetti.

Antrenör Ekrem Celil de Suvar'ın genç sporculara örnek olduğunun vurgulayarak, kendisinden dünya şampiyonluğu beklediklerini belirtti.

Kaynak: AA